Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αννίτα Δημητρίου Νικόλας Παπαδόπουλος

Θέμα τάξης για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θέτει η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα  Δημητρίου,  με αφορμή, όπως εξήγησε  από το «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1, την συμμετοχή του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις κομμάτων που αντιτίθενται στις πολιτικές του ΕΛΚ που κατά τα άλλα ανήκει ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Αννίτα Δημητρίου – Πρόεδρος ΔΗΣΥ

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να κρίνει που και πότε πρέπει να παραβρεθεί. Το δεδομένο είναι πως ο ΠτΔ, ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με τη συγκατάθεση και του ΔΗΣΥ και ταυτόχρονα απευθύνει ομιλίες, που έχουν να κάνουν με στήριξη άλλων χώρων, σε προεκλογική εκστρατεία».

Η κυρία Δημητρίου, η οποία άφησε και πάλι ανοικτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της συμμετοχής του ΠΤΔ στο ΕΛΚ, απαντούσε στην ουσία στα όσα επί του θέματος ανέφερε χθες το βράδυ ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

«είμαι Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είμαι Πρόεδρος όλων των Κυπρίων, όπου με προσκαλούν φυσικά και θα παρευρεθώ. Αν με προσκαλέσουν και στην εκδήλωση του Δημοκρατικού Συναγερμού θα είμαι εκεί. Εξάλλου, ποτέ δεν κρύφτηκα. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ήταν ξεκάθαρη η τοποθέτηση από πού προέρχομαι ιδεολογικά και τι στηρίζω ιδεολογικά, κομματικά, ποδοσφαιρικά».

Τοξικότητα και κανιβαλισμός

Καλά κρατεί και η κόντρα Δημοκρατικού Συναγερμού ΑΚΕΛ, με την Αννίτα Δημητρίου εκφράζει την έντονη δυσφορία της για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται από το κόμμα της Αριστεράς και συγκεκριμένα για τα όσα περί κηδεμονίας της από τον Νίκο Αναστασιάδη αναφέρονται σε χθεσινή ανακοίνωση του.

Αννίτα Δημητρίου – Πρόεδρος ΔΗΣΥ

«Μα γίνεται να υπαινίσσεται κάποιος πως η Αννιτα Δημητρίου η όποια Αννίτα είναι υπό κηδεμονία του οποιουδήποτε… Να τοποθετηθούμε επί πολιτικών. Είναι αυτά τακτικές και μέθοδοι για να αναπτερώσουμε το ηθικό των ψηφοφόρων μας;. Φτάνει πια με την τοξικότητα και τον κανιβαλισμό να συζητήσουμε επί πολιτικών. Τι θα κάνουμε μεταναστευτικό; Πως πέρυσι θα βοηθήσει η ΕΕ; Συμφωνούμε με  την αύξηση προϋπολογισμού άμυνα,  την προστασία των συνόρων; δεν νιώθουν ασφαλείς οι πολίτες;»

Μέτωπο και με ΔΗΚΟ

Το τελευταίο 10ήμερο του προεκλογικού προβλέπεται θερμό, καθώς στα ανοικτά μέτωπα προστέθηκε και ένα νέο, με το πρόεδρο του  Δημοκρατικού Κόμματος να ξεσπαθώνει κατά του ΔΗΣΥ καταγγέλλοντας τον ότι τήρησε αποχή και δεν αντιστάθηκε στη πρόταση για κατάργηση του ΒΕΤΟ και του χαρτοφυλακίου  του επιτρόπου από τα μικρά κράτη.

Νικόλας Παπαδόπουλος – Πρόεδρος ΔΗΚΟ

«O ΔΗΣΥ θέλει να παρουσιάζεται ως το πλέον ευρωπαϊκό κόμμα της Κύπρου. Φιλοευρωπαϊστής όμως δεν είναι αυτός που υποτάσσεται στα θέλω των Βρυξελών και του Βερολίνου. Που λέει πάντα ναι, σε ότι του ζητάνε.»

Αντιδρώντας άμεσα η Πινδάρου απέρριψε ως παραπλανητικούς τους ισχυρισμούς του Νικόλα Παπαδόπουλου.

ΔΗΣΥ

«Οι Ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ καταψήφισαν τη συγκεκριμένη πρόνοια, σε αντίθεση με τις παραπλανητικές αναφορές του κ. Παπαδόπουλου. Όπως και την πρόνοια για τους Επιτρόπους. Τι εννοεί όμως ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος; Ότι ο ΔΗΣΥ είχε την ευθύνη να πείσει όλους τους Ευρωβουλευτές των μεγάλων χωρών; Μακάρι να είχαμε αυτή τη δύναμη και θα το κάναμε.»

Ο Παπαδόπουλος καταλήγει η ανακοίνωση της Πινδάρου,  μπορεί να ανατρέξει σε δηλώσεις της προέδρου του κόμματος η οποία  τοποθετήθηκε ευθαρσώς εναντίον των σχετικών προνοιών.