Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Συνεχίζονται κανονικά με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους οι διαδικασίες που αφορούν το σχέδιο Αμάλθεια στη Λάρνακα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σχετικά με τη διακοπή εργασιών στην αποβάθρα που κατασκεύασε ο αμερικανικός στρατός για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με τη διακοπή εργασιών, αφότου η πλωτή αποβάθρα υπέστη ζημιές λόγω θαλασσοταραχής, ο κ. Λετυμπιώτης ανέφερε ότι, οι ΗΠΑ προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες επιδιορθώσεις και η επανασυναρμολόγηση θα πάρει περίπου μια εβδομάδα.

Από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας, πρόσθεσε, «συνεχίζονται κανονικά» με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους οι διαδικασίες που αφορούν το σχέδιο Αμάλθεια στη Λάρνακα, και συγκεκριμένα, έλεγχος, φόρτωση και μετάβαση είτε σε ασφαλή προσωρινή αποθήκευση ή σε πλωτό μέσο ή πλοίο αποθήκη έξω από Γάζα.

Εξάλλου, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι, οι μηχανικοί του στρατού των ΗΠΑ εργάζονται για να συναρμολογήσουν ξανά την αποβάθρα και εκτιμούν ότι θα μπορεί να τεθεί ξανά σε λειτουργία σε περίπου μια εβδομάδα.