Τηλεόραση Ραδιόφωνο
daleela

Το πρώτο ταξίδι της επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, για τη φετινή σεζόν, πραγματοποιεί σήμερα το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela, με την Υφυπουργό Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη να εκφράζει ικανοποίηση για την ανταπόκριση του κοινού στην υπηρεσία.

Το Daleela σηκώνει άγκυρα γύρω στη 13.00 το μεσημέρι, από το τερματικό της DP World Limassol, στο λιμάνι Λεμεσού. Θα καταπλεύσει το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά, από όπου θα αποπλεύσει, στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής, για να επιστρέψει στην Κύπρο, λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου, ολοκληρώνοντας έτσι το πρώτο δρομολόγιο της σεζόν.

Όπως και πέρσι θα γίνουν 22 δρομολόγια από το επιβατικό οχηματαγωγό της Scandro Holding Ltd, με το τελευταίο να ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου από το λιμάνι Λεμεσού και να επιστρέφει στις 3 Σεπτεμβρίου.

Τη χαρά της για την έναρξη των δρομολογίων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, εξέφρασε σε δήλωση της στο ΚΥΠΕ, από τη Δανία όπου βρίσκεται για το συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας EMD 2024, η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη.

Κατά τη φετινή χρονιά, οι επιβάτες του Daleela θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε πολλούς τομείς, συμπλήρωσε.

Ανέφερε δε ότι η αύξηση στους αριθμούς των κρατήσεων, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, «πριν καν ξεκινήσει το πρώτο δρομολόγιο, επιβεβαιώνουν ότι η θαλάσσια επιβατική σύνδεση έχει πετύχει το σκοπό της, προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς».

Τέλος, κάλεσε τους επιβάτες όπως συμμορφώνονται με τους κανονισμούς, οι οποίοι αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της αναδόχου εταιρείας και όπως ακολουθούν τις οδηγίες των λειτουργών κατά τους ελέγχους ασφαλείας στο λιμάνι Λεμεσού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Χαράλαμπος Μανώλη, ο οποίος ταξιδεύει στο πρώτο δρομολόγιο του Daleela, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι κάποια μικροπροβλήματα έχουν ξεπεραστεί και «όλα είναι έτοιμα».

«Ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρωθεί καλά και η φετινή χρονιά», συνέχισε, προσθέτοντας ότι, μέχρι την περασμένη εβδομάδα είχαν γίνει 8.500 κρατήσεις, από τις οποίες οι 6.600 αφορούσαν επιβάτες, 1.750 αυτοκίνητα και 150 κατοικίδια.

Τα νούμερα είναι αυξημένα από το 2023 και είμαστε αισιόδοξοι ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να αγκαλιάζει την υπηρεσία, συμπλήρωσε.

Εκ μέρους του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, παρευρέθηκε σήμερα στο λιμάνι Λεμεσού, για το πρώτο δρομολόγιο της σεζόν, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Ολοκληρωμένου Θαλάσσιου Οικοσυστήματος, Ιωάννης Τυπάλδος.