Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Καλύτερες αμοιβές για τους Ευρωπαίους αγρότες ζητούν οι γαλακτοπαραγωγοί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σήμερα, Δευτέρα (27/5) σε διαδήλωση στις Βρυξέλλες. Τη διαδήλωση διοργάνωσε η ένωση των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών γαλακτοπαραγωγών, Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γάλακτος (European Milk Board).

Η διαδήλωση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας) στο Luxemburgplein, μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γάλακτος (EMB), ήταν να πραγματοποιήσει μια ήρεμη και ειρηνική διαδήλωση.

Από το Luxemburgplein οι διαδηλωτές προχώρησαν στη Wetstraat προς το κτίριο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που διεξαγόταν συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας. 

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γάλακτος καταγγέλλει από πλευράς της τη «νεοφιλελεύθερη» ευρωπαϊκή γεωργική πολιτική και δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, απαιτεί μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση της Κοινής Ευρωπαϊκής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι αγρότες, θα έπρεπε να έχουν προοπτικές για το μέλλον τους, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για απαιτούμενη«πραγματική» συμμετοχή τους στο σχεδιασμό και την εφαρμογή της ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γάλακτος, Kjartan Poulsen, δήλωσε στο ειδησεογραφικό μέσο Bruzz των Βρυξελλών τα εξής: «Δεν θέλουμε πλέον οι αγρότες να εξαρτώνται από τις επιδοτήσεις για να επιβιώσουν. Χρειαζόμαστε ένα σύστημα που θα μας επιτρέπει να ζούμε από αυτά που κερδίζουμε».

Πηγή: protothema.gr