Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΠΑΡΑΜΑΛΙ

Υπό έλεγχο φαίνεται να έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε κοντά στο χωριό Παραμάλι στην επαρχιά Λεμεσού. Σύμφωνα με ενημέρωση από τις Βρετανικές Βάσεις τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές, ωστόσο αναφέρεται πως έγινε κατορθωτό σε δύσκολες συνθήκες.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Παναγιώτης Λιασίδη είχε γίνει προληπτική εκκένωση της Ιεράς Μονής Συμβούλου Χριστού από την οποία εξήλθαν 7 μοναχοί προχωρημένης ηλικίας. Έχει γίνει ακόμα εκκένωση 200 ατόμων από βρετανικές οικίες.

Η Πυροσβεστική Υπηρσία ανταποκρίθηκε άμεσα με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα. Ενισχύονται οι δυνάμεις και από Τμήμα Δασών με τρία πυροσβεστικά, τρία από τις Βρετανικές Βάσεις, τρία από Support Cy, και ενημερώθηκε για ανταπόκριση και η Πολιτική Άμυνα. Επιπρόσθετα ενεργοποιούνται το αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, δύο Ιορδανικά ελικόπτερα συνοδεύομενα από ελικόπτερο Ε.Φ όπως επίσης και ελικόπτερο της Αστυνομίας και ελικόπτερο των Βάσεων.

Στο σημείο βρέθηκε και η Υπουργός Γεωργίας κα. Μαρία Παναγιώτου.

Όπως αναφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, στο σημείο θα παραμείνουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης οι οποίες θα ελέγχουν την περιοχή για τυχόν αναζωπύρωσεις.

Η καμένη έκταση υπολογίζεται περίπου στο 1 1/2 τετραγωνικό χιλιόμετρο. Νωρίς το πρωί θα επιχειρήσουν όλα τα εναέρια μέσα επιχείρησαν και σήμερα.

Θα ακολουθήσει και η διερεύνηση των αιτιών.