Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Λάθος γραπτό βιολογίας έδωσαν σε τελειόφοιτους μαθητές λυκείου στη Λεμεσό.  

Οι μαθητές ανέμεναν το γραπτό της βιολογίας και όταν τους παρέδωσαν οι εκπαιδευτές το γραπτό, διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ερωτήσεις για τις οποίες δεν είχαν μελετήσει και ότι ήταν εκτός ύλης.  

Οι τελειόφοιτοι προσπάθησαν να πείσουν τους εκπαιδευτικούς για το πρόβλημα, καθώς απ' ότι φαίνεται δεν πείθονταν εξ αρχής, για αυτό και πέρασαν μέχρι 30-40 λεπτά μέχρι να εξακριβώσουν.  

Εν τέλει διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο γραπτό βιολογίας προοριζόταν για μαθητές τεχνικής σχολής, και όχι για μαθητές λυκείου.  

Στη συνέχεια του δόθηκε το σωστό γραπτό, αλλά και ο χρόνος που είχαν χάσει, ωστόσο το περιστατικό προκάλεσε την ανησυχία των γονέων, τόσο ως προς την απόδοση των παιδιών τους, αλλά για την επιβάρυνση της κατάστασης που βρίσκονταν τα παιδιά τους λόγω άγχους.  

Σε δηλώσεις του ο Λοϊζος Κωνσταντίνου Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι, εξήγησε ότι το γραπτό στάλθηκε μέσω email το πρωί στο σχολείο, όπως γίνεται η διαδικασία, ενώ μέσω κωδικού οι υπεύθυνοι μπορούν να το ανοίξουν και να το εκτυπώσουν.  

Κακώς οι υπεύθυνοι δεν το πρόσεξαν, το εκτύπωσαν και το έδωσαν στους μαθητές όπως πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου, ενώ τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να  κάνει τους ανάλογους χειρισμούς για το περιστατικό και να μην το προσπεράσουμε.