Τηλεόραση Ραδιόφωνο
11

Σε αυστηρές συστάσεις προς τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας να διορθώσει άμεσα τα κακώς έχοντα στο Νοσοκομείο Τροόδους προέβη η διυπουργική επιτροπή για τις ορεινές κοινότητες.   

Τα όσα διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα οποία τον ανάγκασαν να παρέμβει για να αντικατασταθούν τουαλέτες, κρεβάτια, αλλά και ο φούρνος, απασχόλησαν μεγάλο μέρος της διευρυμένης σύσκεψης στο Προεδρικό υπό τον Υπουργό Εσωτερικών, κατά την οποία ο ΟΚΥπΥ κλήθηκε να δώσει απαντήσεις. 

«Ήταν ένα θέμα το οποίο χρονίζει το νοσοκομείο Τροόδους γι’ αυτό έγιναν έντονες παραστάσεις σήμερα προς τον ΟΚΥπΥ, όπως επιτέλους κάποια από τα έργα -τα οποία θυμάμαι από τη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας πρέπει να ολοκληρωθούν και να προχωρήσουν», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.  

Ο υπουργός Εσωτερικών υπέδειξε με νόημα ότι οι ορεσίβιοι, οι οποίοι εν αντιθέσει με τους κατοίκους των πόλεων, έχουν μόνο την επιλογή του Νοσοκομείου Τροόδους, δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.  

«Και ούτε τους θεωρούμε κατοίκους δεύτερης κατηγορίας τους κατοίκους του νοσοκομείου Τροόδους. Άρα πρέπει άμεσα και σήμερα αναλώθηκε μεγάλο μέρος της συζήτησης στην ανάγκη βελτίωσης των υποδομών και σίγουρα της καλύτερης στελέχωσης του Νοσοκομείου Τροόδους. Υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν άμεσα», ανέφερε συγκεκριμένα. 

Στο πλαίσιο της σύσκεψης οι αρμόδιοι Υπουργοί, εκπρόσωποι των κοινοτήτων και άλλοι Οργανισμοί ανασκόπησαν την πορεία υλοποίησης των 280 δράσεων, συνολικής δαπάνης ύψους €762 εκατομμυρίων, που περιλαμβάνει η Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους. 

«Επιδιώκουμε τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, που, αφενός, να καλύπτουν τις ανάγκες του υφιστάμενου πληθυσμού, ώστε να παραμείνει στις περιοχές αυτές και, αφετέρου, να τις καθιστούν ελκυστικές για νέους κατοίκους, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της αστυφιλίας», δήλωσε ο κ. Ιωάννου. 

Συμφωνήθηκε όπως το κάθε Υπουργείο προβεί σε αναλυτική ανασκόπηση των δράσεων που εμπίπτουν στους τομείς αρμοδιοτήτων του, ώστε να καθοριστεί στη συνέχεια ένας οδικός χάρτης για την ολοκλήρωσή τους. 

«Αποφασίστηκε, τέλος, η αξιολόγηση νέων προτεινόμενων έργων που θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΣΑΟΚ και η ιεράρχησή τους για υλοποίηση, σε συνεργασία με τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων», σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών. 

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών έχει ολοκληρωθεί η αναθεώρηση των Στεγαστικών Σχεδίων Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών και Περιοχών της Υπαίθρου και αναμένεται να υποβληθούν για έγκριση στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.