Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Τα όσα έγιναν και δεν έγιναν σε 19 χρόνια, καλούνται να διερευνήσουν σε τρεις μήνες οι δύο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο για την υπόθεση δολοφονίας του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου το 2005.

Ο νομικός Θανάσης Αθανασίου και ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. Λάμπρος Παππάς, παρέλαβαν χθες και γραπτώς τους όρους εντολής τους, και έπιασαν ήδη δουλεία με στόχο τον εντοπισμό των προσώπων που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία διά στραγγαλισμού του άτυχου Θανάση.

«Οι όροι εντολής είναι η διεξαγωγή ανακρίσεων σε σχέση με τις συνθήκες θανάτου του Αθανάσιου Νικολάου και οποιεσδήποτε επιλήψιμες πράξεις ή παραλείψεις σημειώθηκαν κατά τις έρευνες που έγιναν αναφορικά με τα αίτια του θανάτου. Πιθανόν κατά την διεξαγωγή των ερευνών να καλέσουμε και την οικογένεια του Θανάση για να μας δώσουν την θέση τους» ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

Οι δυο ποινικοί ανακριτές βρίσκονται σε συνεχή επαφή μεταξύ τους, με τον κ. Παππά να φθάνει στην Κύπρο αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ώστε να αρχίσει και η διερεύνηση της υπόθεσης.  

«Έχουμε αρχίσει από χθες μελέτη της απόφασης που εκδόθηκε από το δικαστήριο Λεμεσού. Εννοείται ότι θα μελετήσουμε το πόρισμά Σάββα Μάτσα και Αλεξόπουλου και θα μελετήσουμε και οτιδήποτε και οποιεσδήποτε πράξεις έχουν γίνει θα μελετηθούν», πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενίσχυσης τους και από γραμματειακό προσωπικό, αφού οι φάκελοι που υπάρχουν για την υπόθεση είναι ογκωδέστατατοι. Και υπογράμμισε ότι δεν θα γίνονται οποιοσδήποτε δηλώσεις και ότι εκεί και όπου απαιτείται θα εκδίδεται ανακοίνωση.