Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εθνικη φρουρα

Ομαλά και χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η διαδικασία κατάταξης της Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατεύσιμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) 2024 στην Εθνική Φρουρά, όπως δήλωσε με ικανοποίηση σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας.

Ο Υπουργός Άμυνας παρακολούθησε σήμερα μέρος της διαδικασίας υγειονομικής εξέτασης και χορήγησης των ειδών ιματισμού και υλικών στους στρατεύσιμους της 2024 ΕΣΣΟ, η οποία άρχισε από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 και θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα στο Στρατόπεδο Χρίστου Σαμάρα στην Αθαλάσσα, αλλά και στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου.

εθνικη φρουρα

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας σημείωσε πως το Υπουργείο Άμυνας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μαζί με την ΕΦ είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τη φετινή ΕΣΣΟ στην Εθνική Φρουρά.

Ο κ. Πάλμας υπέδειξε πως στην όλη προσπάθεια συνεισφέρει ασφαλώς και η επιτυχής υλοποίηση (για 5η συνεχή χρονιά) της ηλεκτρονικής υποβολής στοιχείων, η οποία απλοποιεί τη διαδικασία και διευκολύνει τους στρατεύσιμους κατά την παρουσίασή τους στην ΕΦ.

εθνικη φρουρα

«Πλέον όλοι οι στρατεύσιμοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση στοιχείων, καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, προκειμένου να καταχωρηθεί η επιθυμία τους, η οποία θα ληφθεί υπόψη στη διαδικασία επιλογής και κατανομής τους, στους Κλάδους, Όπλα και Σώματα της Εθνικής Φρουράς και στην τοποθέτησή τους σε Μονάδες» εξήγησε.

Επιπλέον, πρόσθεσε, τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την επιλογή των Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών (ΥΕΑ) και των εθνοφρουρών που θα επιλεγούν να υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις (Καταδρομείς, Στρατονομία, ΟΥΚ), στις Λέσχες – ΚΑΑΥ – ΣΤΕ, στις Τεχνικές Ειδικότητες και στη Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ).

εθνικη φρουρα

Αυτές τις ημέρες, όπως εξήγησε, πραγματοποιείται η υγειονομική τους εξέταση και η παραλαβή των ειδών ιματισμού τους, ούτως ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι για την κατάταξή τους.

Ο Υπουργός Άμυνας κάλεσε μάλιστα τους στρατεύσιμους όπως για αποφυγή ταλαιπωρίας, τηρούν πιστά τις καθορισμένες ημέρες και ώρες οι οποίες αναγράφονται στο σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης.

εθνικη φρουρα

Τους διεμήνυσε επίσης ότι η στρατιωτική θητεία στην Εθνική Φρουρά θα πρέπει να αποτελεί για όλους ύψιστη τιμή και πως θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για τη δυνατότητα που τους παρέχεται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ημικατεχόμενή μας πατρίδα.

«Πρέπει επίσης να γνωρίζουν» συνέχισε ο Υπουργός Άμυνας ότι θα ενταχθούν σε μια οικογένεια στην οποία δεν έχουν μόνο να προσφέρουν αλλά και να πάρουν τα απαραίτητα εφόδια, τα οποία θα τους βοηθήσουν τη ζωή και στην επαγγελματική τους πορεία.

εθνικη φρουρα

Κάλεσε τέλος τους στρατεύσιμους να αξιοποιήσουν με καλή διάθεση τη στρατιωτική τους θητεία και να την καταστήσουν ένα παραγωγικό και ωφέλιμο νέο κεφάλαιο της ζωής τους.

εθνικη φρουρα