Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Πέραν των 700 ελέγχων σε φορτηγά και λεωφορεία, που κινούνταν στο οδικό δίκτυο, πραγματοποίησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εκστρατείας ελέγχων φορτηγών και λεωφορείων, από τους οποίους προέκυψε μεγάλος αριθμός καταγγελιών, για διάφορα τροχαία αδικήματα κυρίως για τα φορτηγά.

Συγκεκριμένα προέκυψαν συνολικά 277 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, από τις οποίες 273 αφορούσαν φορτηγά και τέσσερις λεωφορεία.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, η εκστρατεία ελέγχων, διεξήχθη ταυτόχρονα, σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των ημερομηνιών 13 και 19 Μαΐου, στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Τροχαίας ROADPOL.

Κατά τη διεξαγωγή της εκστρατείας στην Κύπρο, τα μέλη των επαρχιακών Τμημάτων Τροχαίας και της Τροχαίας Αρχηγείου, διενήργησαν συνολικά 716 ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων, που εντοπίστηκαν να κινούνται σε οδικό δίκτυο παγκύπρια. 

Οι περισσότερες από τις καταγγελίες αυτές (112) αφορούσαν διάφορα αδικήματα σχετικά με τους ταχογράφους των οχημάτων. Άλλες 30 καταγγελίες αφορούσαν οχήματα τα ελαστικά των οποίων ήταν φθαρμένα. Παράλληλα τρεις οδηγοί φορτηγών, εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρκτικό έλεγχο νάρκοτεστ, ενώ άλλοι τέσσερις, καταγγέλθηκαν για υπερβολική ταχύτητα.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο συνεχίζονται καθημερινά, για εμπέδωση ορθής οδικής κουλτούρας και μείωση των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων.