Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε προχωρημένο στάδιο και προς την ολοκλήρωση τους βαίνει η διερεύνηση της Αστυνομίας των υποθέσεων που αφορούν στην Μονή Οσίου Αββακούμ.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, υπάρχουν κάποιες υποθέσεις για τις οποίες οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί, αλλά αναμένουμε να κλείσουν όλες για να διαβιβαστούν στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας όλες μαζί, ως πακέτο, για να ληφθούν αποφάσεις.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε επίσης στο ΚΥΠΕ ότι κάποιες παρεμφερείς υποθέσεις έχουν ολοκληρωθεί, ενώ η σοβαρή υπόθεση που αφορά στη διερεύνηση της οικονομικής πτυχής με το μεγάλο χρηματικό ποσό που έχει εντοπιστεί, είναι σε εξέλιξη. Αυτή η πολύπλοκη υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Επίσης, σε εξέλιξη αλλά σε πολύ προχωρημένο στάδιο είναι και η διερεύνηση της υπόθεση των καταγγελιών των μοναχών κατά ανθρώπων της Μητρόπολης σε σχέση με τα γεγονότα της 5ης Μαρτίου. Οι έρευνες αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, κατέληξε ο κ. Ανδρέου.