Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Αρχίζουν το δύσκολο έργο τους  οι δύο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν με απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου, για την υπόθεση φόνου του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου.

Ο νομικός Θανάσης Αθανασίου και ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. Λάμπρος Παππάς, καλούνται να βρουν τους ενόχους για τον στραγγαλισμό του άτυχου Εθνοφρουρού, ο οποίος αποδείχθηκε μετά από 19 χρόνια.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Θανάσης Αθανασίου, ανέφερε πως από χθες παρέλαβαν και γραπτώς του όρους εντολής  από το Υπουργικό Συμβούλιο και πλέον αρχίζουν άμεσα την διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Θανάση Νικολάου. Όπως σημείωσε οι όροι εντολής  είναι η  διεξαγωγή ανακρίσεων ενώ υπάρχει και χρονική περίοδος τριών μηνών για την ολοκλήρωση των ερευνών τους, η οποία εκπνέει στις 21 Αυγούστου.

Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου είναι σε συνεχή επαφή με τον δεύτερο ποινικό ανακριτή τον κ. Παπά ο οποίος αναμένεται στην Κύπρο αρχές της εβδομάδας. Ήδη όπως τόνισε άρχισαν την μελέτη της τελευταίας θανατικής ανάκρισης και θα μελετήσουν και το πόρισμά Μάτσα -Αλεξοπουλού αλλά και οτιδήποτε έχει σχέση με την υπόθεση τα τελευταία 19 χρόνια.

Πέραν των δυο ποινικών ανακριτών δεν αναμένεται να εμπλακεί οποιοσδήποτε άλλος στην διερεύνηση της υπόθεση, σημείωσε ο κ. Αθανασίου, χωρίς να αποκλείει ωστόσο η ομάδα των δυο να ενισχυθεί με γραμματειακό προσωπικό.