Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατεχομενα

Σε διαμαρτυρία μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο» προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι στα κατεχόμενα στην οποία υπήρξε ένταση με την «αστυνομία» να προχωρεί σε τέσσερις συλλήψεις. «Εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες θα γκρεμίσουμε αυτή τη φορά τον τοίχο της πρωθυπουργίας», δήλωσε ο πρόεδρος της «ένωσης κτηνοτρόφων», Μουσταφά Ναϊμογλουλαρι μετά τη «σύλληψη» των 4 συμμετεχόντων στη διαμαρτυρία και τις πρωινές συμπλοκές με την κατηγορία της επίθεσης κι άσκησης βίας σε «αστυνομικούς». Αρχικά οι «συλλήψεις» ήταν έξι, αλλά οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως μεταδίδει η Γενί Ντουζέν.

Ο Ναϊμογλουλαρι ανακοίνωσε το απόγευμα ότι αύριο "θα υπάρξει μια άλλη διάσταση σε όλα αυτά".

κτηνοτροφοι

Οι κτηνοτρόφοι για δεύτερη ημέρα κλείνουν δρόμους με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στην κατεχόμενη Λευκωσία, διαμαρτυρόμενοι για την εισαγωγή κρέατος, το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις τιμές πώλησης. Σήμερα πήραν τη στήριξη της ένωσης κρεοπωλών, του συνδέσμου ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής κι εστιατορίων - που αρχικά ήταν υπέρ της εισαγωγής κρέατος - και της μεγαλύτερης συντεχνίας των «δημοσίων» υπαλλήλων KTAMS.

Να σημειωθεί ότι χθες κατά τις συμπλοκές το απόγευμα έξω από το «πρωθυπουργικό» γραφείο είχαν «συλληφθεί» πέντε κτηνοτρόφοι, οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι σχεδόν αμέσως, ενώ σήμερα οι τέσσερις «συλληφθέντες» τελούν ακόμη υπό κάλυψη.

Οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν και σήμερα, μεταξύ άλλων, την παραίτηση της «κυβέρνησης». Το πρωί οι διαμαρτυρόμενοι είχαν σπάσει με τα γεωργικά τους μηχανήματα εξωτερικό περιτοίχισμα και πολλοί πιάστηκαν στα χέρια με «αστυνομικούς».

Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων κάλεσε την «κυβέρνηση» σε διάλογο για να λύσουν τα προβλήματα, δίδοντας διορία μέχρι τις 9 απόψε για να ορίσουν συνάντηση. Αλλιώς, είπε, «η μορφή της διαμαρτυρίας θ’ αλλάξει».

Ο γγ του ΚΕΕ, Ογουζχάν Χασίπογλου ζήτησε πρώτα να σταματήσει η επ’ αόριστον διαμαρτυρία που οι κτηνοτρόφοι άρχισαν χθες, και μετά «θ’ ανοίξει ο δρόμος για διάλογο»

Τους διαμαρτυρόμενους κτηνοτρόφους επισκέφθηκε και ο πρόεδρος με τον γγ του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν και Ασίμ Ακάνσοϊ έξω από την «πρωθυπουργία» με τον πρώτο να δηλώνει πως η μονόπλευρη στάση της «κυβέρνησης» έχει φέρει στο ίδιο μέτωπο τους κτηνοτρόφους και τους κρεοπώλες καθώς δεν έχει αναζητήσει τον διάλογο.

Τους διαμαρτυρόμενους επισκέφθηκε και ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Ζεκί Τσελέρ.