Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΟΠΛΑ

Πληροφορία που έφτασε στην ΥΚΑΝ Αρχηγείου πριν απο τρία 24ώρα έκανε λόγο για οπλισμό που βρισκόταν κάτω από πλάκα τάφου στο κοιμητήριο της Ορόκλινης.

Μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπο διακριτική παρακολούθηση το σημείο και σήμερα λίγο μετα τις 12 το μεσημέρι εντόπισαν 46χρονο ελληνοκύπριο να κινείται στο σημείο. Αφού ανέμεναν να δούν τις ενέργειες του ακολούθος έκαναν έφοδο και του πέρασαν χειροπέδες. Λίγες ώρες αργότερα οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη και δεύτερου προσώπου ελληνοκύπριου ηλικίας 35 χρόνων. Το πρόσωπο αυτό εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή μέσα στο όχημά του και από την πρώτη στιγμή οι αρχές τον οδήγησαν για κατάθεση.

Οι έρευνες που ακολούθησαν οδήγησαν στον εντοπισμό του οπλισμού με τις αρχές να θεωρούν πως έχουν αποτρέψει συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια για την οποία είχαν σχετικές πληροφοίες και μάλιστα φαίνεται να είχαν ενημέρωσει και πρόσωπο πως ίσως αποτελούσε στόχο.

Συγκεκριμένα, οι αρχές εντόπισαν ένα RPG και δύο βλήμματα, ένα στρατιωτικό τυφέκιο G3, τρεις πλαστικές συσκευασίες με προωθητικά βλημμάτων, αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος με ενσωματωμένο κινητό τηλέφωνο, αρκετά πιστόλια και κυνηγετικό όπλο.

Ήδη ο οπλισμός έχει μεταφερθεί σε εργαστήρια για να διαπιστωθεί εάν χρησιμοποιήθηκε σε εγκληματικές ενέργειες ενώ δεν αποκλείονται και άλλες συλλήψεις.

νεκροταφειο