Τηλεόραση Ραδιόφωνο
email

Σε κινητοποίηση βρέθηκαν οι αρχές ανά το παγκύπριο, μετά από email που έφτασε σε σχεδόν όλα τα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης για το ότι υπάρχουν βόμβες. Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ζητηθεί ήδη η συνδρομή της Interpol και Europol.

Συγκλήθηκε άμεσα σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, στην οποία έλαβαν μέρος ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Υπαρχηγός Αστυνομίας, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, καθώς και Διευθυντές και λειτουργοί των δύο Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου, το μήνυμα έχει αξιολογηθεί ως χαμηλής επικινδυνότητας και δεν αποτελεί λόγος ανησυχίας.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ίδιο περιεχόμενο και απεσταλμένο από τον ίδιο αποστολέα και την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έχει διαπιστωθεί ότι αποστάληκε από χώρα του εξωτερικού.

Η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή της Interpol και Europol.

Σύμφωνα με την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείο Παιδείας Μαρίνα Ιωάννου Χασάπη δεν χρειάζεται μία ενιαία πολιτική για όλα τα σχολεία διότι το κάθε σχολείο θα πρέπει να χειριστεί ως μια ξεχωριστή οντότητα.

Σε συντονισμό της Αστυνομίας και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, δόθηκαν οδηγίες προς τις Σχολικές Διευθύνσεις, όπως τεθούν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα ενεργείας που ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ παράλληλα η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού και Νεολαίας

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο έχουν λάβει, σήμερα το πρωί, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails), με το ίδιο περιεχόμενο και τον ίδιο αποστολέα.

Από την πρώτη στιγμή, το ΥΠΑΝ ήταν σε διαρκή επικοινωνία με την Αστυνομία Κύπρου, για την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη και ταχύτερη διαχείριση του ζητήματος, με πρώτιστη έγνοια την ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών, των εκπαιδευτικών και του υπόλοιπου προσωπικού των σχολείων. Προς την κατεύθυνση αυτή, δόθηκαν σχετικές οδηγίες προς τις Διευθύνσεις των σχολείων, ενώ συγκλήθηκε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Αρχηγός της Αστυνομίας, η Γενική Διευθύντρια (ΓΔ) του ΥΠΑΝ και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Μετά το πέρας της σύσκεψης, η Αστυνομία Κύπρου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, η οποία και επισυνάπτεται.

Ακολούθως, η Γενική Διευθύντρια του ΥΠΑΝ κ. Μαρίνα Ιωάννου-Χασάπη συγκάλεσε στο Γραφείο της νέα σύσκεψη, με σκοπό την ενημέρωση των οργανωμένων γονέων και των εκπαιδευτικών οργανώσεων για τις ενέργειες που έγιναν και τις νεότερες εξελίξεις επί του θέματος. Κατά τη σύσκεψη, εκφράστηκε η απόλυτη ικανοποίηση όλων για την ομαλή κατάληξη του δύσκολου και πολύπλοκου αυτού ζητήματος, καθώς και για τους σωστούς χειρισμούς που έγιναν από την Αστυνομία Κύπρου, το ΥΠΑΝ, τα σχολεία και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Σημειώνεται ότι η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την Κυπριακή Δημοκρατία, ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το θέμα και ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τη Γενική Διευθύντρια του ΥΠΑΝ για τον χειρισμό του

Το μήνυμα σχολείου της Λευκωσίας:

«Aγαπητοί γονείς, σε σχέση με το απειλητικό μήνυμα που έλαβαν πολλά σχολεία, η οδηγία από τον Αστυνομικό Σταθμό είναι να συνεχιστεί η εργασία κανονικά. Τα παιδιά είναι όλα καλά.»

Το e-mail που στάλθηκε σε σχολεία της Κύπρου:

βομβα