Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν σε τρεις ξεχωριστές ουκρανικές επιθέσεις με drone και πυρά πυροβολικού στις περιφέρειες των ρωσικών συνόρων Μπέλγκοροντ και Κουρσκ, αλλά και στην πόλη του Ντονέτσκ, την οποία ισχυρίζεται ότι έχει κατακτήσει η Ρωσία, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων.

Ο Ντενίς Πουσίλιν που έχει τοποθετηθεί από τους Ρώσους στην ηγεσία της περιοχής του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, ότι τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν, όταν ένας ουκρανικός πύραυλος έπληξε εστιατόριο στην πόλη του Ντονέτσκ.

Η Μόσχα ανακοίνωσε την κατάληψη πέντε συνοριακών χωρών στην περιοχή του Χάρκοβο

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του έχουν καταλάβει τέσσερα συνοριακά χωριά στην περιοχή του Χάρκοβο στην Ουκρανία, όπου η Ρωσία πραγματοποίησε επιθετική ενέργεια την Παρασκευή.

Στη σημερινή ενημέρωσή του το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τα χωριά Πλετένιβκα, Οχίρτσεβι, Μπορίσιβκα, Πίλνα και Στρίλετσνα που βρίσκονται στη συνοριακή γραμμή με τη ρωσική περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν και το χωριό Κεραμίκ στην περιοχή του ανατολικού Ντονέτσκ, με την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων να είναι σταθερή, κατά τους μήνες που προηγήθηκαν.

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στην περιοχή βορειοανατολικά του Χάρκοβο

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα τις επιθέσεις τους στην περιοχή βορειοανατολικά του Χάρκοβο και προσπαθούν να προωθηθούν περισσότερο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, Όλεχ Σινεχούμποφ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, σφοδρές μάχες διεξάγονται για τον έλεγχο αρκετών χωριών κοντά στα ουκρανικά σύνορα, όπου οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν μία νέα επίθεση από χθες.