Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας Joost Klein αποκλείστηκε από τον αποψινό μεγάλο τελικό της Eurovision, όπως αναφέρει ανακοίνωση της EBU.

Κανείς από τους συμμετέχοντες που βγήκαν από το ξενοδοχείο της αποστολής ενόψει της πρόβας του Σαββάτου δεν θέλησε να σχολιάσει τι συμβαίνει με τη συμμετοχή της Ολλανδίας στη Eurovision.

Όπως έγινε γνωστό, δεν εμφανίστηκε ούτε και στην τελική πρόβα, καθώς η έρευνα της EBU βρισκόταν σε εξέλιξη. Η ανακοίνωση της απουσίας του και από την πρόβα τζενεράλε έφερε αποδοκιμασίες από το κοινό, με όλα τα ενδεχόμενα, πλέον, να είναι ανοιχτά.

H ανακοίνωση της EBU

Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα διαγωνιστεί στον Μεγάλο Τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η σουηδική αστυνομία ερεύνησε μια καταγγελία που έγινε από γυναίκα μέλος του συνεργείου παραγωγής μετά από ένα περιστατικό μετά την εμφάνισή του στον Ημιτελικό της Πέμπτης το βράδυ. Ενώ η νομική διαδικασία ακολουθεί τον δρόμο της, δεν θα ήταν σκόπιμο να συνεχίσει στον Διαγωνισμό.

Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης και εικασίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτό το περιστατικό δεν αφορούσε κανέναν άλλο ερμηνευτή ή μέλος της αντιπροσωπείας.

Διατηρούμε πολιτική μηδενικής ανοχής για ανάρμοστη συμπεριφορά στον διαγωνισμό και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό το πρίσμα αυτό, η συμπεριφορά του Joost Klein προς ένα μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού.

Ο Μεγάλος Τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα προχωρήσει πλέον με 25 τραγούδια που θα συμμετέχουν.