Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ανδριάνα Νικολάου

Δικαίωση θα υπάρξει όταν τιμωρηθούν αυτοί που σκότωσαν τον Θανάση και αυτοί που τους συγκάλυπταν τόσο χρόνια, ανέφερε η μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου, στη πρώτη της δήλωση μετά την απόφαση-σταθμό της θανατικής ανακρίτριας, πριν από λίγο.

 Όπως ανέφερε εμφανώς συγκινημένη  η κ. Ανδριάνα που για 19 χρόνια αγωνίζεται να αποδείξει ότι ο θάνατος του παιδιού της οφείλεται σε δολοφονία:

«Αυτή η απόφαση δεν είναι δικαίωση, είναι απλά μια ηθική ικανοποίηση και είναι σήμερα αυτή η απόφαση ο καρπός των κόπων μου. Δεν είναι δικαίωση, δικαίωση θα είναι να τιμωρηθούν αυτή που σκότωσαν τον Θανάση και αυτοί που τους συγκάλυπταν τόσα χρόνια. Έστω και την ύστατη, το φως νίκησε το σκοτάδι, υπάρχει δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε τη δύναμη, τη φώτιση και την υπομονή να αντέξω όλα αυτάς τα χρόνια αυτό το μαρτύριο παρά τις τόσες αρρώστιες που πέρασα». 

Όπως σημείωσε: «Εδώ και δύο δεκαετίες παλεύαμε να αποδείξουμε την αλήθεια για να δικαιώσουμε το παιδί μας που του αμαυρώσαν το όνομα του με το στίγμα της αυτοχειρίας». Υποστήριξε δε ότι «όλοι έκαμαν το παν να κουκουλώσουν το έγκλημα και να γλιτώσουν τους διακινητές ναρκωτικών και δολοφόνους στο συγκεκριμένο στρατόπεδο που υπηρετούσε»

Η κ. Ανδριάνα ευχαρίστησε τη θανατική ανακρίτρια, Ντόρια Βαρωσιώτου και τους βασικούς μάρτυρες κύριο Μάτσα και κυρία Καραγιάννη ενώ εξέφρασε ευχαριστίες και στους δικηγόρους της, Αθηνά Δήμα από Αθήνα και Λητώ Καριόλου από τη Χάγη.