Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγια

Ο πύρινος εφιάλτης ξέσπασε αυτή τη φορά κοντά στη βιομηχανική περιοχή Αγίου Σύλα, στη Λεμεσό.

Ο άνεμος δυσχεραίνει το ήδη δύσκολο έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, καθώς δημιουργεί συνεχώς καινούργιες εστίες. Ενώ τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η πιθανότητα και μόνο οι φλόγες να απειλήσουν τα εργοστάσια.

Καθώς οι φλόγες πλησίαζαν τα εργοστάσια που βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής, οι αρμόδιοι σπεύδουν να ενημερώσουν τους εργοσταστιάρχες, για εκκένωση της βιομηχανικής περιοχής, για προληπτικούς λόγους.

Δώδεκα το μεσημέρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δίνει την πρώτη ενημέρωση ότι ξέσπασε φωτιά κοντά σε εργοστάσια και σε δύσβατη περιοχή.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης έσπευσαν στη βιομηχανική περιοχή και πρώτο μέλημά τους ήταν η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης δυτικά των βιομηχανιών.

πυρκαγια

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας προβαίνει σε ενημέρωση τρεις ώρες μετά.

Στη μάχη ρίχνονται, επίσης, αριθμός πρωθητών γαιών και εκσκαφής για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

πυρκαγια

Ενώ ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις και με επιπρόσθετα πυροσβεστικά οχήματα απο το Τμήμα Δασών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρούσε, την ίδια ώρα, σε ανάκληση προσωπικού.

πυρκαγια

Στη μάχη με τις φλόγες ρίχνονται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, οι Βρετανικές Βάσεις, η Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, καθώς και εθελοντικά σύνολα, η Υπηρεσία Θήρας και η Πολιτική Άμυνα.

Συμμετέχουν, επίσης, εναέρια μέσα του Τμήματος Δασών, των Βρετανικών Βάσεων και της Εθνική Φρουράς.

πυρκαγια

Έξι ώρες μετά, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενημερώνει ότι συνεχίζουν να υπάρχουν ενεργά μέτωπα, υπογραμμίζοντας ότι αντιμετωπίζονται δυσκολίες στην προσβασιμότητα των επίγειων δυνάμεων λόγω του δύσβατου εδάφους.

Ερωτήματα προκύπτουν για το πως η πρώτη εστία που αντίκρυσαν αυτόπτεις μάρτυρες εξελίχθηκε σε ανεξέλεγκτη πολυμέτωπη πυρκαγιά, με εστίες σε διάφορα σημεία.

πυρκαγια

Στο προσκήνιο επανέρχονται οι φωνές των βιομηχάνων, για την ανάγκη δημιουργίας πυροσβεστικού σταθμού στην βιομηχανική περιοχή του Αγίου Σύλα, καθώς και δεύτερη έξοδος για αυτοκίνητα.

Σε σχετική ύφεση φαίνεται να είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 12 το μεσημέρι στην περιοχή της Βιομηχανικής Περιοχής του Αγίου Συλά στη Λεμεσό. 

Ωστόσο σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναζωπύρωσης λόγω των ανέμων που προβλέπονται για αύριο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι παραταγμένες περιμετρικά και θα επιχειρούν ολονύκτια για ασφάλιση της.

πυρκαγια

Η πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι κατέκαυσε έκταση έξι τετραγωνικών χιλιομέτρων. Κατά την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προφυλάχθηκαν η βιομηχανική περιοχή Αγίου Συλά, μεμονωμένες κατοικίες και αρκετά υποστατικά. Πιθανές ζημιές οι οποίες μπορεί να προκλήθηκαν από την πυρκαγιά σε υποστατικά ή γεωργικές καλλιέργειες θα καταγραφούν μετά την πλήρη κατάσβεση από τα αρμόδια Κρατικά τμήματα.

Όπως αναφέρεται δεν θα αποδεσμευτεί καμία δύναμη μέχρι να κατασβεστεί τελείως το μέτωπο της πυρκαγιάς.

πυρκαγια

Να προστεθεί ότι αύριο με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν και τα τέσσερα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν σήμερα (αεροσκάφος Δασών, ελικόπτερο Ε.Φ και δύο ελικόπτερα Βρετανικών Βάσεων.