Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τξυ

Συγκλονίζει για άλλη μια φορά ο πατέρας του αδικοχαμένου Κυπριανού Παπαϊωάννου πάτερ Χριστόδουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Νεολαία Νίκης».

Αφού εξήρε το χαρακτήρα του Κυπριανού ανέφερε ότι αρχικά ο θάνατος του Κυπριανού, γέμισε την οικογένεια του με πόνο, ο οποίος όμως στην πορεία μετατράπηκε σε πνευματικό ανεφοδιασμό.

Σε ερώτηση τι έχει να πει σήμερα ο Κυπριανός στους νέους ο πάτερ Χριστόδουλος επισήμανε ότι «έχει να πει πολλά πράγματα, και στους νέους και στους μεγαλύτερους, ο Κυπριανός ήταν ένα από τα παιδιά μου τα αγαπημένα».

«Μετά από ένα χρόνο που προσεύχομαι να δω όλο αυτό το μυστήριο του θανάτου, και το πέπλο του θανάτου του νέου ανθρώπου. Στην αρχή μας γέμισε με πολλή πόνο όμως μετατράπηκε αυτός ο πόνος σε ένα πνευματικό ανεφοδιασμό, όχι μόνο για εμάς ως οικογένεια αλλά το βλέπω ότι λειτουργεί και ως πρότυπο για άλλους νέους», σημείωσε ο πάτερ Χριστόδουλος.

«Με κάποιο τρόπο μυστικό ο θεός τον άνθρωπο τον χρησιμοποιεί για να μεταφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο την αλήθεια του θεού που έχει ο καθένας μέσα του», είπε ο πάτερ.

Εκείνο που δεν θα ξεχάσει ο πάτερ Χριστόδουλος είναι όταν την ημέρα της κηδείας του Κυπριανού, ένα παιδί νεαρό φίλος του Κυπριανού φώναξε «Θέλω και εγώ να  έχω μια κηδεία σαν του Κυπριανού».

«Ήταν μια κηδεία που έπρεπε να είναι μέσα στη θλίψη, ένα νέο παιδί να φεύγει στο όνειρο της ανθρώπινης απογείωσης, 23 χρονών έτοιμος να παντρευτεί, να τελειώσει τις σπουδές του με όνειρα και σχέδια», είπε ο πάτερ.

«Μου έλεγε ότι περνώ μια από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου, νιώθω μια ανθρώπινη ολοκλήρωση, το πιο πάνω από αυτή τη χαρά είναι η χαρά του θεού, την οποία μετά όπως αποδείχτηκε επέλεξε ο ίδιος ο Κυπριανός με βάση όλα αυτά τα οποία μελετούμε και προσευχόμαστε.», ανέφερε ο πατέρας του Κυπριανού