Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αγιος συλας

Σε σχετική ύφεση φαίνεται να είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 12 το μεσημέρι στην περιοχή της Βιομηχανικής Περιοχής του Αγίου Συλά στη Λεμεσό. 

Ωστόσο σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναζωπύρωσης λόγω των ανέμων που προβλέπονται για αύριο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι παραταγμένες περιμετρικά και θα επιχειρούν ολονύκτια για ασφάλιση της.

Η πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι κατέκαυσε έκταση έξι τετραγωνικών χιλιομέτρων. Κατά την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προφυλάχθηκαν η βιομηχανική περιοχή Αγίου Συλά, μεμονωμένες κατοικίες και αρκετά υποστατικά. Πιθανές ζημιές οι οποίες μπορεί να προκλήθηκαν από την πυρκαγιά σε υποστατικά ή γεωργικές καλλιέργειες θα καταγραφούν μετά την πλήρη κατάσβεση από τα αρμόδια Κρατικά τμήματα.

Όπως αναφέρεται δεν θα αποδεσμευτεί καμία δύναμη μέχρι να κατασβεστεί τελείως το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Να προστεθεί ότι αύριο με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν και τα τέσσερα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν σήμερα (αεροσκάφος Δασών, ελικόπτερο Ε.Φ και δύο ελικόπτερα Βρετανικών Βάσεων.

πυρκαγια
αγιος συλας

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επιχείρηση η Πυροσβεστική προχώρησε με ανάκληση προσωπικού.

πυρκαγια

Επίσης στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν πυροσβεστικά οχήματα της ΠΥ και ένα προωθημένο κέντρο, πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών και προωθητές γάιων και πυροσβεστικό όχημα των Βρετανικών Βάσεων

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς πολύτιμη είναι η βοήθεια των οργανωμένων εθελοντικών συνόλων του Support CY, του ΕΤΕΑ, του Kitasweather, του SOS με σύνολο 7 οχήματα, 2 υδροφόρες και προωθητή γαιών της Επαρχιακής Διοίκησης, η Υπηρεσία Θύρας και ένα ασθενοφόρο.

πυρκαγια

Επιπρόσθετα σύμφωνα με τον κ. Κεττή προχώρησαν με ενεργοποίηση της Πολιτικής Άμυνας για αποστολή ομάδας πυρόσβεσης.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά:

πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια
πυρκαγια