Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυθ

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, η αγαπημένη ηθοποιός, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε ο Σταμάτης Κραουνάκης μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Facebook. Πολλοί άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό και πολιτικό χώρο, αλλά και απλοί πολίτες, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον χαμό της. 

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρέτησε την ηθοποιό, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα της σειράς, «Ντόλτσε Βίτα», τον Μάιο του 1995. «Ακριβώς 29 χρόνια πριν, τον Μάιο τού 1995, είχαμε κάνει το πρώτο μας γύρισμα για το Ντόλτσε Βίτα. Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς. Καλό σου ταξίδι» έγραψε ο ίδιος. 

Με μία συγκινητική ανάρτηση στο Instagram, η Μαρία Καβογιάννη είπε το δικό της «αντίο» στη σπουδαία ηθοποιό. Δημοσίευσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία που απεικονίζει τη «Χριστίνα» με την «Ασπασία» και συνόδεψε την εικόνα με ένα μεγάλο «ευχαριστώ». «Άννα μου, δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης, γιατί αναστηθήκαμε όλοι μέσα από τους ρόλους σου, το ταλέντο σου και την γενναιοδωρία σου. Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες. Σ' ευχαριστώ πολύ για όλα» σημείωσε.

Συγκινητικό ήταν και το «αντίο» του Σταμάτη Φασουλή με τον οποίο συνεργάστηκαν μαζί στο Ελεύθερο Θέατρο. «Παρόλο που ήξερα την κατάσταση, είμαι σοκαρισμένος. Με την Άννα γεννηθήκαμε μαζί στο θέατρο. Νομίζαμε ότι σχεδόν δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Έχασα τη μισή μου ζωή στο θέατρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Καλό ταξίδι Άννα» έγραψε η ηθοποιός Βίκυ Σταυροπούλου. «Δεν τολμώ να γράψω "τέλος εποχής" γιατί οι εποχές έχουν ήδη γράψει ιστορία, και θα είναι πάντα χαραγμένες μέσα σε όλους μας» πρόσθεσε. Η Άννα Παναγιωτοπούλου, ήταν από τις κορυφαίες ηθοποιούς της γενιάς της, μία χαμαιλέων της υποκριτικής τέχνης την οποία υπηρέτησε με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς το κοινό που τη λάτρεψε μέσα από τους εμβληματικούς ρόλους της. Η «Μαντάμ Σουσού», οι «Τρεις Χάριτες» και το «Ντόλτσε Βίτα» ήταν οι τρεις σειρές – σταθμός στην καριέρα της.

«Σπουδαία κυρία του θεάτρου μας. Αννα του Ελεύθερου Θεάτρου που άλλαξε την επιθεώρηση και τη ματιά μας. Άννα της Ελεύθερης Σκηνής και των σπουδαίων ρόλων. Άννα της ανεπανάληπτης Μαντάμ Σουσούς όπου είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί της. Άννα των τριών Χαρίτων που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Καλό ταξίδι, Σ ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στο θέατρο και στο κοινό μας» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας. 

Η Μαρία Λεκάκη αποχαιρέτισε την ηθοποιό δημοσιεύοντας μία φωτογραφία από την ταινία «Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο» γράφοντας «Άννα μας σ’ ευχαριστούμε». «Άλλη μια ελεύθερη ψυχή πέταξε ψηλά. Φτου ξελευτερία» έγραψε με τη σειρά της η Ελένη Ράντου.

Μ' ένα στιγμιότυπο από τη θεατρική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούσαν μαζί αποχαιρέτισε την ηθοποιό ο Βασίλης Μπισμπίκης. «Θα σε θυμάμαι και θα ευγνωμονώ το Θεό που συναντήθηκαν οι δρόμοι μας» ανέφερε ο ηθοποιός Αργύρης Αγγέλου.

«Σου χρωστώ τόσα πολλά. Άνοιξες τις φτερούγες σου και μας ανάθρεψες. Και τώρα τις άνοιξες για να πετάξεις στο φως. Στο καλό! Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μου» έγραψε ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης. 

Πηγή: ethnos.gr