Τηλεόραση Ραδιόφωνο
όκξ

«Δεν υπάρχει καμία φίμωση», απαντά ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου αναφορικά με την καταγγελία που προέβη χθες ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομίας Ισότητας, Νίκος Λοϊζίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο κ. Ανδρέου είπε πως, «τα τελευταία τρία χρόνια όπως και ο ίδιος αναφέρει βρίσκεται σε εκπομπές από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Ο άνθρωπος αυτός εργάζεται σε αστυνομικό σταθμό με γραφειακό ωράριο και σχεδόν ποτέ δεν παρουσιάζεται στα καθήκοντα του»

«Έχω το πρόγραμμα του αυτή την εβδομάδα που ενημερώνει τον Βοηθό Αρχηγό σε σχέση με τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα και αναφέρει ότι θα χρειαστεί να απουσιάσει από την εργασία του για την άσκηση συνδικαλιστικών καθηκόντων κατά τις ακόλουθες χρονικές περιόδους: Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 2:30 το απόγευμα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στα πιο πάνω τόνισε ότι, δίνεται χρόνος στον κ. Λοϊζίδη να ασκεί τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα και ότι η Αστυνομία του παρέχει διευκολύνσεις.

Από την άλλη όμως, ανέφερε ότι, «επειδή δεν παύει να είναι μέλος της Αστυνομίας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες ή σε αναφορές που δεν έχουν σχέση με τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα για αυτό και η αστυνομία έχει προχωρήσει σε καταγγελία και έχει ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα για συγκεκριμένες αναφορές».

Ο κ. Ανδρέου έδωσε ως παράδειγμα μια αναφορά που έχει κάνει ο κ Λοϊζίδης αναφορές για τον Αρχηγό της Αστυνομίας  ότι ευθύνεται για το θάνατο συναδέλφου τον περασμένο χρόνο στην περιοχή της Ορόκλινης. Κάτι που χαρακτήρισε «απαράδεκτο».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, τον κάλεσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας πριν περίπου ένα μήνα και τον νουθέτησε ώστε να μην προβαίνει σε δηλώσεις πέραν των συνδικαλιστικών του καθηκόντων.

«Στις 9 από τις 10 φορές που βγαίνει σε διάφορα κανάλια κάνει μόνο αρνητικά σχόλια, προωθεί μόνο μηδενισμό», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί απλήρωτων υπερωριών, τόνισε πως πληρώνονται όλοι οι Αστυνομικοί.