Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Αμιγώς νομικό και όχι πολιτικό χαρακτήρισε το ζήτημα του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη με τη Γενική Εισαγγελία, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου μετά το τελευταίο «επεισόδιο» της κόντρας Ελεγκτικής Υπηρεσίας και Γενικής Εισαγγελίας με την χθεσινή συνέντευξη του Σάββα Αγγελίδη. Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι τα όσα διαδραματίζονται είναι δυσάρεστα σημειώνοντας ότι οι θεσμοί οφείλουν να λειτουργούν στη βάση του Συντάγματος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση του ΟΝΕΚ, στη Λευκωσία, και κληθείς να σχολιάσει τα όσα λαμβάνουν χώρα μεταξύ της Νομικής Υπηρεσίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είναι πολύ δυσάρεστη εξέλιξη. Αναμένω από τους θεσμούς, όπως αναμένει και ο κυπριακός λαός, να συνεργαστούν στη βάση του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο από την πλευρά του, ο κ. Αντωνίου επανέλαβε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει οποιεσδήποτε διαδικασίες για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ωστόσο επισήμανε πως αυτό δε σημαίνει ότι ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα πει στο Γενικό Εισαγγελέα, τι θα κάνει.

Τόνισε επίσης ότι οι κατά καιρούς δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ούτε ως άλλοθι, ούτε ως κατηγορητήριο.

Παράλληλα ο κ. Αντωνίου υπέδειξε πως το ζητούμενο είναι να λειτουργούν οι υπηρεσίες του κράτους κανονικά, ώστε να είναι όλοι ωφέλιμοι και παραγωγικοί.