Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΗΠΑ δολοφονια

 

Ένας πετυχημένος τραπεζίτης πνίγηκε σε μια λίμνη κατά τη διάρκεια εξορκισμού που του έκανε ο γιος του, ο οποίος πίστευε ότι ο πατέρας του είχε καταληφθεί από δαίμονα.

Ο 22χρονος Τζακ Κάλαχαν αρνήθηκε ότι δολοφόνησε τον 57χρονο πατέρα του Σκοτ, το πτώμα του οποίου βρέθηκε να επιπλέει στο νερό περίπου 30 μίλια από τη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, τον Ιούνιο του 2021.

Ο Τζακ Κάλαχαν είπε στην αστυνομία ότι είχε βυθίσει το κεφάλι του πατέρα του κάτω από το νερό σε μια προσπάθεια να τον απαλλάξει από έναν δαίμονα που ονομαζόταν «Dirty Dan». «Τον άφησα εκεί για να αποφασίσει, αν θα έρθει στον παράδεισο μαζί μου ή στην κόλαση. Νομίζω ότι επέλεξε την κόλαση».

Σύμφωνα με το δικαστήριο ο γιος κράτησε τον πατέρα κάτω από το νερό μέχρι να σταματήσει να επιπλέει. Η σύζυγος του θύματος επικοινώνησε με την αστυνομία όταν έφτασε στο σπίτι με βρεγμένα ρούχα ο γιος της και την ενημέρωσε ότι ο πατέρας του αγνοείται.

Ο Κάλαχαν ήταν «αναστατωμένος» όταν μίλησε με τους τραυματιοφορείς και τους ενημέρωσε ότι είχε «χάσει τις αισθήσεις του».

Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο, ενώ ο γιος του συνελήφθη την επόμενη ημέρα.

Ο δικηγόρος του Κάλαχαν, είχε προηγουμένως ζητήσει από τον δικαστή να σταλεί ο τότε έφηβος σε νοσοκομείο για αξιολόγηση της ψυχικής του υγείας, προειδοποιώντας ότι αποτελούσε κίνδυνο για τον εαυτό του.

Ο ίδιος δήλωσε αθώος για τη δολοφονία του πατέρα του, με τη δίκη στη Μασαχουσέτη να αναμένεται να διαρκέσει 10 ημέρες.

Πηγή: protothema.gr