Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υξ

Θα συνεχιστεί και μετά τον φετινό Ιούνιο η κρατική χορηγία προς τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Στο πλαίσιο του απολογισμού του Υπουργείου Υγείας για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Υπουργός Μιχάλης Δαμιανός ανακοίνωσε ότι το σχετικό νομοσχέδιο για παράταση της χορηγίας για έναν ακόμη χρόνο βρίσκεται ήδη ενώπιον της νομικής υπηρεσίας και σύντομα παίρνει το δρόμο για το Υπουργικό και την Βουλή για έγκριση.

«Έχουμε προχωρήσει με ετοιμασία μνημονίου συναντίληψης μεταξύ υπουργείου υγείας, υπουργείου οικονομικών και ΟΚΥπΥ και σχέδιο δράσης καθώς και τροποποιητικό νομοσχέδιο για παράταση της κρατικής χορηγίας για έναν χρόνο, τα οποία διαβιβάστηκαν στην νομική υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο και θα κατατεθούν στο υπουργικό συμβούλιο και στη βουλή για ψήφιση», ανέφερε ο Υπουργός.

Ενώπιον της βουλής οδηγείται τον επόμενο μήνα και το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τον συνήγορο του ασθενούς ενώ εντός του 2024 θα κατατεθούν ξανά στη βουλή τα νομοσχέδιο για τα κέντρα αποκατάστασης και τις πανεπιστημιακές κλινικές.

«Στην καρδιά κάθε πολιτικής απόφασης είναι ο άνθρωπος. Επιδιώκουμε να βελτιώνουμε τη ζωή του κάθε ατόμου μέσω των πολιτικών υγείας που εφαρμόζουμε και παράλληλα να είμαστε δίπλα σε κάθε ασθενή. Κάθε ασθενής πρέπει να λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα για την θεραπεία του», δήλωσε ο κ. Δαμιανός.

Ο Μιχάλης Δαμιανός ανακοίνωσε επίσης ότι ετοιμάζονται νέες στρατηγικές υγείας που αφορούν μεταξύ άλλων στη διαχείριση της ψυχικής υγείας, στις μεταμοσχεύσεις και στην πρόληψη για τον καρκίνο.