Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατά της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας, η οποία εξέδωσε απορριπτική διάταξη για τη μηνυτήρια αναφορά συγγενών των θυμάτων στην υπόθεση των Τεμπών.

Πιο συγκεκριμένα η μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει οι συγγενείς θυμάτων και την οποία απέρριψε η Εισαγγελέας αφορούσε το μπάζωμα στην περιοχή των Τεμπών και στρεφόταν κατά αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών.

Ειδικότερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, με παρέμβασή της, ζητεί από τη διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών να διερευνηθεί «τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκόμενους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

Στην εν λόγω εισαγγελική διάταξη αναφερόταν ότι «επειδή, δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί η αντικειμενική υπόσταση των ανωτέρων αδικημάτων σε βάρος των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη μόνο από την παρουσία τους στο χώρο χωρίς να προκύπτει η καθ’ οποιανδήποτε τρόπο συμμετοχή τους στη λήψη ή υλοποίηση απόφασης επέμβασης στον τόπο του ατυχήματος πρέπει η υπό κρίση έγκληση να απορριφθεί ως προς αυτούς ως προφανώς ουσία αβάσιμη».