Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ευρω

Το 80% των Κυπρίων  πιστεύει ότι η προσέλευση στις κάλπες είναι ακόμη πιο σημαντική, δεδομένης της γεωπολιτικής κατάστασης, σύμφωνα, το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν από τις εκλογές του Ιουνίου.

Στην Κύπρο προτεραιότητα δίνεται στους τομείς της μετανάστευσης και του ασύλου σε ποσοστό 41%, της οικονομίας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας σε ποσοστό 40%, καθώς και στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και στην δημόσια υγεία σε ποσοστό 38%.

Παράλληλα  έξι στους δέκα πολίτες ενδιαφέρονται για τις Ευρωεκλογές, 11 ποσοστιαίες μονάδες περισσότεροι από την ίδια χρονική στιγμή σε σύγκριση με τις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ανέφερε: «Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι το διακύβευμα στις κάλπες είναι υψηλό, αλλά και ότι το υφιστάμενο γεωπολιτικό πλαίσιο καθιστά την ψηφοφορία ακόμα σημαντικότερη.

Καλώ τους πολίτες μας να ψηφίσουν στις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές, να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή δημοκρατία και να διαμορφώσουν το μέλλον της Ευρώπης, σημείωσε.

Με το βλέμμα στο μέλλον, οι πολίτες της ΕΕ θέτουν την άμυνα και την ασφάλεια ως πρώτες προτεραιότητες για την ενίσχυση της θέσης της ΕΕ στην παγκόσμια σκηνή, ενώ ακολουθούν τα ενεργειακά ζητήματα και η επισιτιστική ασφάλεια και η γεωργία.