Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ισραηλ διαδηλωση

Η Χαμάς απέρριψε τις τελευταίες προτάσεις για μια συμφωνία για την επιστροφή των ισραηλινών ομήρων και το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιδιώκει τους στόχους του στη Γάζα «με πλήρη ισχύ», αναφέρεται σε ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και τη Μοσάντ.

Στη δήλωση αναφέρεται πως η απόρριψη των προτάσεων δείχνει ότι ο Γιαχία Σινουάρ, ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, δεν θέλει μια συμφωνία και προσπαθεί να εκμεταλλευθεί εντάσεις με το Ιράν και να προκαλέσει περιφερειακή κλιμάκωση.

«Η απόρριψη της πρότασης των τριών διαμεσολαβητών, η οποία περιελάμβανε ένα πολύ σημαντικό πεδίο ευελιξίας από την πλευρά του Ισραήλ, αποδεικνύει ότι ο Σινουάρ δεν επιθυμεί μια ανθρωπιστική συμφωνία και την επιστροφή των απαχθέντων και συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τις εντάσεις με το Ιράν και να επιδιώκει την ενοποίηση των χώρων και μια συνολική κλιμάκωση στην περιοχή» σημειώνεται.
 

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «το Ισραήλ θα συνεχίσει να προσπαθεί να υλοποιήσει τους στόχους του πολέμου κατά της Χαμάς με δύναμη και θα γυρίσει κάθε πέτρα για να επιστρέψουν οι 133 απαχθέντες από τη Γάζα το συντομότερο δυνατό».