Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εργασίες αυτοκινητοδρομος πολης χρυσοχους
*Φωτογραφία από τις εργασίες για τον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς

Σοβαρό πρόβλημα προκύπτει και πάλι στην διάνοιξη της μεγάλης σύραγγας στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς. Η διάνοιξη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα ακυρώθηκε για δεύτερη φορά λόγω τεχνικών προβλημάτων που προκύπτουν σχετικά με τον εξαερισμό της.

Η διάνοιξη της σύραγγας είχε προγραμματιστεί αρχικά στις αρχές Μαρτίου και στη συνέχεια μετατέθηκε για σήμερα 12 Απριλίου για αυτό και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων βρίσκονται σήμερα στην Πάφο, για να δουν από κοντά τα προβλήματα που προκύπτουν.

Όσον αφορά την καθυστέρηση που παρατηρείται στην διάνοιξη της σύραγγας μήκους 720 μέτρων, στον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, το έργο θα έπρεπε να παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2024. Λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν αυτό δεν είναι εφικτό και όπως είναι τα πράγματα, ούτε τον Νοέμβριο του 2025 δεν θα μπορεί να παραδοθεί. Η εταιρεία εκτός από την παράταση του έργου που έχει αιτηθεί επικαλείται και διάφορα προβλήματα που προέκυψαν και ένα από αυτά αφορά τα δομικά υλικά για την επίστρωση του δρόμου, τα οποία κρίνονται από τους επιβλέποντες μηχανικούς των Δημοσίων Έργων ως ακατάλληλα.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η Επιτροπή Μεταφορών, επισκέφθηκε αρχικά την Λεωφόρο Τάσσου Παπαδόπουλου, παρά το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, όπου εκεί έχει αναφερθεί πολλές φορές η ανάγκη δημιουργίας υπέργειας διάβασης για την ασφάλεια των μαθητών αλλά και των πολιτών. Αργότερα επισκέφθηκαν τη συμβολή «Βιοφώς», στον δυτικό παρακαμπτήριο δρόμου Πάφου αλλά και την περιοχή «Διπλαρκάτζια», πριν μεταβούν στο εργοτάξιο του δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς.

Όλα τα πιο πάνω, έχουν καταγραφεί από τα μέλη της Επιτροπής, που βρέθηκαν στο εργοτάξιο και όπως έχει αναφερθεί θα δρομολογηθούν λύσεις στο άμεσο μέλλον.

Ελεγκτική Υπηρεσία: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την καθυστέρηση

Από την μεριά της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο Εκπρόσωπος Τύπου Μάριος Πετρίδης, ανέφερε στο Μέρα Μεσημέρι στον ΑΝΤ1, ότι πρόκειται για θέμα το οποίο παρακολουθεί η ΕΥ από την αρχή. Όπως είπε, «με παρεμβάσεις μας κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στο γεγονός ότι το έργο χωλαίνει και καθυστερεί.»

«Όπως κινείται το θέμα, θα πρέπει, που πιστεύουμε ότι δεν θα γίνει, ο εργολάβος να εκτελεί εργασία 3 εκατ. ευρώ κάθε μήνα, για τους υπόλοιπους 22 μήνες και δυστυχώς στις επιστολές μας προς το Τμήμα Δημοσίων Έργων δεν έχουμε καταλάβει ότι αντιλήφθηκαν το μέγεθος του προβλήματος» πρόσθεσε ο κ. Πετρίδης καλώντας τα Δημόσια Έργα να πιέσουν τον εργολάβο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΤΕΚ Ανδρέας Θεοδότου ξεκαθαρίζει, μέσα από παρέμβασή του στο Μέρα Μεσημέρι, πως «σε κάθε έργο, είτε είναι ιδιωτικό είτε είναι δημόσιο, η επιβλέπουσα αρχή έχει την ευθύνη να ζητήσει από τον εργολάβο να υποβάλει τα υλικά τα οποία θα κρίνει κατάλληλα και αν αυτά δεν κριθούν κατάλληλα τότε θα πρέπει αυτός να βρει τα κατάλληλα υλικά.»