Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Την προσδοκία ότι η πρωτοβουλία Αμάλθεια, θα μπει εκ νέου σε ρότα υλοποίησης ακόμη και τις επόμενες εβδομάδες, ακόμη και πριν την ολοκλήρωση από τους Αμερικανούς των προσωρινών λιμενικών εγκαταστάσεων στη Γάζα, εξέφρασε ο υπουργός εξωετερικών, σημειώνοντας με ικανοποίηση την σημερινή εισφορά στο ομώνυμο ταμείο  15 εκατομμυρίων ευρώ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Την ίδια στιγμή απέρριψε κατηγορηματικά και με έντονο ύφος τις κατηγορίες που διατυπώνονται κατά της κυβέρνησης ότι αποφεύγει να καταδικάσει τις ενέργειες του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας επιδεικνύοντας  έτσι μεροληπτική υπέρ του Τελ Αβίβ στάση στο Παλαιστινιακό.

Πρόσθεσε ότι θα μπορούν να μεταφέρονται εβδομαδιαίως πέραν των χιλίων-πεντακοσίων τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας, όταν η προβλήτα ολοκληρωθεί.

Αποκάλυψε ότι Ηνωμένες Πολιτείες και Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκονται σε διαβούλευση για την πραγματοποίηση εντός των επομένων ημερών, ενημερωτικής ημερίδας στη Νέα Υόρκη, σε επίπεδο Μονίμων Αντιπροσώπων, για τα θέματα της κρίσης στη Μέση Ανατολή και της προσπάθειας ανθρωπιστικής στήριξης των αμάχων στη Γάζα.

Ο κ. Κόμπος  κλήθηκε να σχολιάσει και το αποκαλύπτικό ρεπορτάζ του Αντέννα, συμφωνα με το οποίο η γερμανική διοίκηση της ναυτικής ειρηνευτικής δύναμης για το Λίβανο απέσυρε την έδρα της από το λιμάνι της Λεμεσού, κάνοντας σκέψεις για μετεγκατάσταση  της στην Μερσίνα της Τουρκίας.

Ο υπουργός εξωτερικών πρόσθεσε ότι χωρίς να υποτιμά την πολιτική πτυχή του θέματος υπάρχει και η οικονομική διάσταση στην παρουσία της Unifil στο λιμάνι της Λεμεσού.