Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 24χρονου προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με συμπλοκή, που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Κισσόνεργα, ενώ για την υπόθεση αναζητούνται άλλα τρία πρόσωπα. Ο 46χρονος παραπούμενος που τελεί υπό κράτηση, φρουρούμενος στο ΓΝ Πάφου όπου νοσηλεύεται, κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου, στις 10.4.24 γύρω στις 22:30, 46χρονος ο οποίος βρισκόταν στον χώρο εργασίας του στην περιοχή Κισσόνεργας, ενημέρωσε την Αστυνομία ότι είχε δεχτεί απειλητικό τηλεφώνημα από άγνωστο του πρόσωπο το οποίο του ανέφερε πως κατευθύνεται προς το μέρος του με άλλα πρόσωπα με απειλητικές διαθέσεις.

Αιτία του γεγονότος, είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολάου, ήταν ότι ο 46χρονος παραπονούμενος φέρεται να είχε προβεί σε μια δημοσίευση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο «έθιγε κάποιον εξ αυτών που κατευθύνονταν προς το μέρος του».

Αμέσως μετά την ενημέρωση, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Πέγειας μετέβηκαν στο χώρο εργασίας και συνάντησαν τον παραπονούμενο. Ακολούθως στη σκηνή προσήλθαν τέσσερα νεαρά πρόσωπα, τα οποία προσπαθούσαν να συνομιλήσουν με τον παραπονούμενο «με διαθέσεις που δεν ήταν ήπιες», σύμφωνα με την αστυνομική ενημέρωση.

Σε κάποια στιγμή τα τέσσερα πρόσωπα έτρεξαν προς το μέρος του 46χρονου και φέρονται να του επιτέθηκαν, «κτυπώντας τον με τα χέρια τους». Επενέβησαν τα δύο μέλη της Αστυνομίας, που βρίσκονταν στη σκηνή και κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν εξ αυτών, ηλικίας 24 ετών. Οι άλλοι τρεις τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

Στη συνέχεια, είπε ο κ. Νικολάου, ενώ είχε συλληφθεί ο 24χρονος, «ο 46χρονος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του συλληφθέντα στην παρουσία της Αστυνομίας, φώναζε και προκαλούσε ανησυχία, και συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της ανησυχίας και τέθηκε υπό κράτηση».

Ο 46χρονος μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου λόγω της επίθεσης που δέχτηκε και αφού εξετάστηκε από τον επί καθήκοντι ιατρό διαπιστώθηκε ότι έφερε κάταγμα σπονδύλου καθώς και άλλες πραγματικές σωματικές βλάβες όπως εκδορές στο πρόσωπο, και σε άλλα μέρη του σώματος του και νοσηλεύεται. Ακολούθως κατηγορήθηκε γραπτώς ωστόσο παραμένει για νοσηλεία στο  ΓΝ Πάφου.

Η Αστυνομία Πάφου διενεργεί εξετάσεις για εξασφάλιση των στοιχείων των υπόλοιπων τριών προσώπων που είχαν αναχωρήσει από τη σκηνή.