Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λεμεσος μπαλκονι θανατος 2

Σήμερα το πρωί στις 6.20 μετά από πληροφορία ότι σε συγκεκριμένο διαμέρισμα στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της Λεμεσού έμεναν παράτυποι μετανάστες μετάβηκαν μέλη της Αστυνομίας για σχετικό έλεγχο.

Πρωτού εισέλθουν στο διαμέρισμα, δύο αλλοδαποί που φαίνεται να φοβήθηκαν, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται προσπάθησαν να διαφύγουν πηδώντας ο ένας από παράθυρο υπνοδωματίου με αποτέλεσμα να πέσει στο μπαλκόνι άλλου διαμερίσματος και να τραυματιστεί θανάσιμα. 

λεμεσος μπαλκονι θανατος

Ο άλλος πήδηξε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος και προσγειώθηκε σε μπαλκόνι άλλου διαμερίσματος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού ανέφερε ότι ο τραυματίας φέρει πολλά κατάγματα, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται σοβαρή.

Όπως δήλωσε ο Πέτρος Ζένιος υποδιοικητής επιχειρήσεων υπηρεσίας αλλοδαπών και μετανάστευσης, υπάρχει και άλλος τραυματίας που διέφυγε από το διαμέρισμα, δεν εντοπίστηκε και διεξάγονται οι απαραίτητες εξετάσεις.

Στα δύο διαμερίσματα εντοπίστηκαν 11 παράτυποι μετανάστες, που προέρχονται από το Μπανγκλαντές. Οι πληροφορίες ανέφεραν πως εκεί έμεναν συνολικά 25 άτομα.

Την σκηνή απέκλεισαν οι αρχές ενώ τον χώρο επισκέφθηκαν για επιτόπιες εξετάσεις ο ΒΑΔΕ, Αξιωματικοί και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, ενώ κλήθηκαν για αυτοψία οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου.

Σε δηλώσεις του και κληθείς να αναφέρει κατά πόσο υπήρχε δικαστικό ένταλμα έρευνας, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού διευκρίνισε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι αναγκαίο, καθώς «όταν διενεργεί έλεγχους η ΥΑΜ για παράνομους αλλοδαπούς, είναι όπως η περίπτωση όπου γίνεται καταγραφή πληθυσμού από λειτουργούς του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού, δηλαδή επισκέπτονται διαμερίσματα, κτυπούν την πόρτα και αφού έχουν τη συγκατάθεση των ενοίκων, γίνεται καταγραφή των προσώπων που διαμένουν».

Οι εξετάσεις συνεχίζονται.