Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Μίλησαν το απόγευμα οι επιστημονικές εξετάσεις τις οποίες ανέμεναν οι ανακριτές της Τροχαίας, για να επιτύχουν ταυτοποίηση του νεαρού προσώπου, το οποίο είχε εντοπιστεί χθες τα ξημερώματα νεκρό στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η σωρός ανήκει στον Αλέξανδρο Κασιούλη, μόλις 17 ετών, από την Λευκωσία. Ο άτυχος δεκαεπτάχρονος είχε βρεθεί νεκρός, μέτρα μακριά από αυτοκίνητο που ενεπλάκη σε τροχαίο στον δρόμο Λευκωσίας - Παλαιχωρίου έξω από τα Ανάγυα. Συγκεκριμένα, το σαλούν όχημα προσέκρουσε σε βυτιοφόρο, χωρίς ο οδηγός να το αντιληφθεί, με αποτέλεσμα να το σύρει σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

«Εντός του δρόμου εντοπίστηκε η σορός άγνωστου άντρα, με τους ανακριτές να διερευνούν κατά πόσο το εν λόγω πρόσωπο ήταν και ο οδηγός του αυτοκινήτου», αναφέρει η Αστυνομία.

Κατά τη νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, επί της σωρού του άτυχου νέου, οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου διαπίστωσαν ότι ο θάνατος του προήλθε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, καθώς και από πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων.

Τα μέλη της Τροχαίας καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο οδηγός του βυτιοφόρου δεν αντιλήφθηκε το σαλούν αυτοκίνητο που ακολουθούσε, όταν αυτό καρφώθηκε κυριολεκτικά στην καρότσα του βαρέως οχήματος, με αποτέλεσμα να το παρασύρει μαζί του για περίπου ένα χιλιόμετρο.

Οι ανακριτές, σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες και τα συμπεράσματα από την σκηνή, εκτιμούν ότι το θύμα επιχείρησε να εξέλθει από το αυτοκίνητο, μετά την πρόσκρουση στο βυτιοφόρο, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τρίτο όχημα, ο οδηγός του οποίου έφυγε από την σκηνή.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, αλλά και τις έρευνες της Τροχαίας, ακόμη δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστεί ο συγκεκριμένος οδηγός ή να δοθεί κάποια πληροφορία που να διευκολύνει τον εντοπισμό του.

Σήμερα το πρωί, 24 ώρες μετά το θανατηφόρο, και προφανώς αφού παρήλθε και ο χρόνος για δήλωση εξαφανισθέντων προσώπων, η Αστυνομία ανακοίνωσε τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες του θανατηφόρου, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει παρά μόνο αργά το απόγευμα, το όνομα του θύματος, και αφού παρέλαβε τα αποτελέσματα  της εξέτασης DNA.

11 οι νεκροί στην άσφαλτο

Η μαύρη λίστα των θυμάτων της ασφάλτου μεγαλώνει, καθώς χθες το βράδυ υπέκυψε στα τραύματά της η Χρυστάλλα Ερωτοκρίτου, εβδομήντα-τριών χρόνων, από τη Λάρνακα, η οποία νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, μετά τον τραυματισμό της, σε οδική σύγκρουση.

Σύμφωνα με την Τροχαία, η άτυχη 73χρονη κινείτο πεζή, και τραυματίστηκε όταν την παρέσυρε αυτοκίνητο που οδηγούσε εξήντα-τετράχρονος, ενώ επιχειρούσε δεξιά στροφή.

«Είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημά στην κοινότητα Λιβαδιών στις 2 Απριλίου όταν κτυπήθηκε ενώ ήταν πεζή από διερχόμενο αυτοκίνητο. Αρχικά είχε μεταφερθεί στο γενικό νοσοκομείο Λάρνακας και στην συνέχεια την ίδια  μέρα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, αφού είχε υποστεί κρανιογκεφαλική κάκωση, μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής νοσηλείας του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας όπου και απεβίωσε ψες», επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λάρνακας, Σπύρος Χρυσοστόμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας  από την αρχή του χρόνου έντεκα συνάνθρωποι μας έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο.