Τηλεόραση Ραδιόφωνο
νυχτερινα κεντρα

Χάος με τις άδειες λειτουργίας των κέντρων αναψυχής και τουριστικών επιχειρήσεων, λόγω άρνησης της Πυροσβεστικής να τα επιθεωρήσει λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Η περίοδος χάριτος που τους δόθηκε πριν πέντε χρόνια, έχει λήξει, και η Πυροσβεστική άρχισε να εφαρμόζει κατά γράμμα το νόμο, ζητώντας από τα κέντρα αναψυχής και τουριστικές επιχειρήσεις τις άδειες οικοδομής, πριν τα επιθεωρήσει με αποτέλεσμα όσα δεν έχουν, που είναι αρκετά, να μένουν εκτεθειμένα.  

«Από την στιγμή που υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν άτομα είτε γιατί η διαρρύθμιση δεν ήταν σωστή από την αρχή είτε γιατί έχουν γίνει προσθηκομετατροπές να εμποδίζουν τα θέματα πυρασφαλείας, σίγουρα πρέπει να ακολουθήσουμε την σωστή πορεία », επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής.

Το θέμα εξέτασε σήμερα αυτεπάγγελτα και η επιτροπή εμπορίου της βουλής με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΙΚΑ Φάνο Λεβέντη να ζητά από την πολιτεία να βρει άμεσα λύσεις.

«Δεν μπορεί να επικαλείται η Πυροσβεστική το γεγονός, αν συμβεί κάποιο ατύχημα ποιος θα έχει την ευθύνη, διότι να συμβεί ένα ατύχημα σε ένα κέντρο αναψυχής έχει τις ίδιες πιθανότητες με το να συμβεί κάτι σε οποιαδήποτε άλλη έκφανση των δραστηριοτήτων της ζωής μας», επισήμανε ο κ. Λεβέντης.

Διορία δυο εβδομάδων στα αρμόδια υπουργεία για επίλυση του προβλήματος έδωσαν οι βουλευτές.

«Η πολλή γραφειοκρατία έπνιξε  την τουριστική βιομηχανία αλλά και τα κέντρα αναψυχής, δεν βγαίνουμε από μέσα όπως και οι ίδιοι δεν βγαίνουν από μέσα», ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου, Κυριάκος Χατζηγιάννης.

«Χωρίς να γίνονται εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας όσον αφορά την πυρασφάλεια, χωρίς να καταπατούμε την οποιαδήποτε νομοθεσία   αρκετά υποστατικά δεν έχουν άδεια οικοδομής και κινδυνεύουν να κλείσουν πρέπει να βρεθεί μια λύση τουλάχιστον μια μεταβατική περίοδος, δεν μπορεί να παραλύσει η τουριστική βιομηχανία », σημείωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα.

Ο Βουλευτή των Οικολόγων Σταυρός Παπαδούρης, πρότεινε η ευθύνη για το θέμα πυρασφάλεια να είναι στον ιδιοκτήτη, και να μην χρειάζεται πιστοποιητικό από την Πυροσβεστική, ώστε να μπορούν να αρχίσουν οι διαδικασίες για την άδεια λειτουργίας.