Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν ολόκληρο το νησί τις τελευταίες ημέρες, με τη Μετεωρολογική να εκδίδει τη μια κίτρινη προειδοποίηση μετά την άλλη. 

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής κακοκαιρίας, κεραυνός χτύπησε οικία στην Αγία Βαρβάρα της Πάφου, την ώρα που στο σπίτι βρισκόταν ο ιδιοκτήτης μαζί με ένα από τα παιδιά του. 

Ευτύχημα το ότι προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στην στέγη της κατοικίας, καθώς λίγα λεπτά πριν, ο ιδιοκτήτης και το 6χρονο παιδί βρίσκονταν στον κήπο του σπιτιού.  

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι ο κ. Νίκος Παπασάββας ιδιοκτήτης της οικίας περιέγραψε το περιστατικό, που σημειώθηκε γύρω στις 18:00. «Ήμασταν έξω στον κήπο όταν είδαμε ότι ερχόταν ένα μεγάλο σύννεφο. Οπότε του είπα να μπούμε σπίτι. Με το που μπήκα σπίτι έπεσε ο κεραυνός. Σούστηκε το σπίτι όλο».  

«Αν δεν μπαίναμε μέσα, σίγουρα θα μιλούσαμε σήμερα για κάτι πολύ πιο σοβαρό», πρόσθεσε ο κ. Παπασάββας. 

Την προσοχή του κοινού για κεραυνούς συνέστησε ο Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Ανδρέας Χρυσάνθου, κατά τη διάρκεια καταιγίδων. Όπως εξήγησε, πρόκειται για σπινθήρα μήκους πολλών χιλιομέτρων, χιλιάδων αμπέρ, που αναπτύσσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες, γύρω στους 30.000 βαθμούς κελσίου.