Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υξτ

Απόλυτα νόμιμη θεωρείται η υπενοικίαση του κτιρίου που πλημμύρισε και που αποθηκεύονταν τα φάρμακα, αφού σύμφωνα με τον Διευθυντή Εμπορίου και Βιομηχανίας, Χρίστο Φωτιάδη, καλύπτεται από τους κανονισμούς που εγκρίθηκαν στη Βουλή.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», εξήγησε ότι, «βιομηχανικές περιοχές είναι οι περιοχές τις οποίες το κράτος αλλοτριώνει γη και μαζί με κρατική γη κάνει τα έργα υποδομής όπως δρόμους και υπηρεσίες και διαχωρίζει βιομηχανικά τεμάχια τα οποία νοικιάζει σε επιχειρηματίες για να γίνουν μέσα εργοστάσια κλπ.».

Η συγκεκριμένη αποθήκη σύμφωνα με τον κ. Φωτίου ήταν μέσα σε ένα τέτοιο τεμάχιο το οποίο παραχωρήθηκε το 1979 και για 25 χρόνια λειτουργούσε ως βιομηχανία επεξεργασίας αλουμινίου.

Όπως είπε, το 2005 η βιομηχανία υπέβαλε αίτημα για να την υπενοικιάσει στις φαρμακευτικές υπηρεσίες κάτι το οποίο με βάση τους κανονισμούς, επιτρέπεται.

Ξεκαθάρισε πως οι 6,000 ευρώ αφορούν το ενοίκιο της γης και οι 135 χιλιάδες ευρώ το ενοίκιο του κτιρίου, το οποίο σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία εκτιμάται περίπου 1,5 εκ.

Όπως ανέφερε το ενοίκιο το καθόρισε το Υπουργείο Υγείας αφού είναι κάτι το οποίο καθορίζεται από τον ιδιοκτήτη και από τον ενοικιαστή.

Διευκρίνησε ακόμα ότι τα συμβόλαια του κράτους με τον μισθωτή έχουν διάρκεια 33 χρόνια με δικαίωμα ανανέωσης ακόμα δύο περιόδους. Ωστόσο επιβεβαίωσε την πρόθεση των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών να μετακινηθούν από το συγκεκριμένο κτίριο.  

Όσα ανέφερε ο κ. Φωτιάδης στο «Μέρα Μεσημέρι»: