Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η φινλανδική αστυνομία δήλωσε σήμερα ότι το κίνητρο για τη χθεσινή επίθεση με όπλο σε σχολείο στα περίχωρα του Ελσίνκι, όπου ένας 12χρονος έχασε τη ζωή του, ήταν ο εκφοβισμός που δεχόταν ο ανήλικος δράστης.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι «ο ύποπτος δήλωσε κατά τις ανακρίσεις ότι ήταν στόχος bullying και η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε επίσης στην προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας».

Η άδεια του όπλου με το οποίο έγινε η επίθεση ανήκε σε συγγενή του 12χρονου δράστη.

Όπως διευκρίνισε νωρίτερα η επικεφαλής της έρευνας στην υπόθεση, Μάρκου Σάρκα, ο ύποπτος δεν θα φυλακιστεί διότι είναι κάτω των 15 ετών και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κριθεί ποινικά υπεύθυνος.

Μεσίστιες οι σημαίες 

Μεσίστιες κυματίζουν σήμερα οι σημαίες σε όλη τη Φινλανδία καθώς η χώρα θρηνεί τον θάνατο 12χρονου μαθητή που σκοτώθηκε χθες σε επίθεση με όπλο στο σχολείο του, η οποία διαπράχθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, από συμμαθητή του της έκτης τάξης του δημοτικού.

Η κυβέρνηση κάλεσε σήμερα τους Φινλανδούς να μετάσχουν σε μια ημέρα πένθους και έδωσε εντολή οι σημαίες στα δημόσια κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους για το παιδί που έχασε τη ζωή του.

Άλλοι δύο μαθητές του σχολείου Βιέρτολα, στη Βάντα, βόρεια του Ελσίνκι, επίσης ηλικίας 12 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά στη χθεσινή επίθεση, σύμφωνα με αξιωματούχους νοσοκομείων και την αστυνομία.

Προς το παρόν δεν υπάρχει νεώτερη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας των δύο παιδιών που έχουν τραυματιστεί και ούτε η αστυνομία έχει προβεί σε νέα ανακοίνωση.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε χθες Τρίτη, μετά τις 9:00 το πρωί, στο σχολείο Βιέρτολα, όπου έχασε τη ζωή του ένας μαθητής της έκτης τάξης και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο 12χρονος ύποπτος συνελήφθη στο Σιλταμάκι, στο Ελσίνκι, με ένα πιστόλι στην κατοχή του χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Πηγή: in.gr