Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Εστιατόριο στην Ταϊλάνδη που σερβίρει μια σούπα 50 ετών έχει γίνει viral. Συγκεκριμένα σιγοβράζει τον ίδιο ζωμό στην ίδια κατσαρόλα για περισσότερα από 45 χρόνια.

Υπάρχει μια μεγάλη ιστορία πίσω από τη διαδικασία μαγειρέματος που διαρκεί σχεδόν πέντε δεκαετίες. Και προφανώς το εστιατόριο κάτι κάνει καλά για να έχει τόσο καλές κριτικές.

Ο ζωμός

Η οικογενειακή αυτή επιχείρηση έχει γίνει ξακουστή για τον ζωμό σούπας με noodles και βόειο κρέας που ονομάζεται «neua tune». Το δημοφιλές πιάτο περιλαμβάνει συστατικά όπως βραστό και ωμό βοδινό κρέας, πατσά, σκόρδο, κανέλα, μαύρο πιπέρι, ρίζα κόλιανδρου και περίπου δώδεκα κινέζικα βότανα.

Το 2020, ο ιδιοκτήτης τρίτης γενιάς της επιχείρησης Nattapong Kaweeantawong είπε στο Great Big Story: «Για 45 χρόνια, ο ζωμός της σούπας μας δεν πετιέται ποτέ μετά το μαγείρεμα μιας ημέρας. Κρατάμε τον ζωμό όλη τη νύχτα και μετά τον χρησιμοποιήσαμε για μαγειρέψουμε τη σούπα της επόμενης μέρας. Ο ζωμός διατηρείται και μαγειρεύεται εδώ και 45 χρόνια, δίνοντας στο πιάτο μοναδικό γεύση και άρωμα».

Πηγή: in.gr