Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κώστας Κουμής Υφυπουργός Τουρισμού.

Σχέδιο χορηγιών για την αναβίωση της υπαίθρου, ορεινών, ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ εξήγγειλε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, ποσό το οποίο θα καλυφθεί πλήρως από τον Μηχανισμό Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας.

Μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υφυπουργός είπε ότι «στόχοι του σχεδίου είναι η παροχή στοχευμένης στήριξης για αναβάθμιση ή αποκατάσταση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, η βελτίωση της αισθητικής και της προβασιμότητας των χώρων στην ύπαιθρο και η ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού στις περιοχές που καλύπτει το σχέδιο».

Πρόσθεσε ότι «ευρύτερος σκοπός του σχεδίου είναι για την Κυβέρνηση η στήριξη της τοπικής οικονομίας στις εν λόγω περιοχές, η αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών και κατ’ επέκταση η αύξηση της επισκεψιμότητας στην ενδοχώρα».

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι «το σχέδιο απευθύνεται τόσο σε φυσικά και νομικά πρόσωπα αλλά και σε αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις εντάσεις της ενίσχυσης να είναι κλιμακωτές και διαφορετικές σε κάθε περίπτωση».