Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Tρεις ημέρες μετά την ανακάλυψη των οστών (κρανίο και οδοντοστοιχία) του μικρού Εμίλ από μία γυναίκα πεζοπόρο, ο Γάλλος εισαγγελέας της επαρχίας Aix-en-Provence, Ζαν Λικ Μπλασόν, παραχώρησε χθες για πρώτη φορά συνέντευξη Τύπου σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του αγοριού που αγνοούνταν από τις 8 Ιουλίου του 2023.

Τα οστά του δυόμισι ετών παιδιού εντοπίστηκαν το περασμένο Σάββατο, σε απόσταση περίπου 90 μέτρα από την κατοικία των παππούδων του στο χωριό Βερνέ. Ο Γάλλος εισαγγελέας εξήγησε ότι, χωροφύλακες, πυροσβέστες, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά όπως και εθελοντές έκαναν «φύλλο και φτερό» την περιοχή όπου εξαφανίστηκε το αγόρι, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Ένα t-shirt, τα παπούτσια και το εσώρουχο του Εμίλ βρέθηκαν κοντά σ΄ένα ρέμα

Το κρανίο του μικρού εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο από μία γυναίκα πεζοπόρο σ' ένα απότομο μονοπάτι αρκετά μακριά από την πόλη Haut-Vernet , στη νοτιοανατολική Γαλλία, όπου βρίσκεται η εξοχική κατοικία των παππούδων τον μικρού Εμίλ.

«Το κρανίο του κείτονταν στο έδαφος ενός στενού μονοπατιού, με άφθονη βλάστηση εν μέσω θέρους. Από αυτό το μονοπάτι μπορεί κανείς να φτάσει στο χωριό Βερνέ σε λίγα λεπτά», διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι, μερικά από τα ρούχα του αγοριού βρέθηκαν πιο μακριά, όπως ένα t-shirt, τα παπούτσια και το εσώρουχό του, κοντά σε ένα ρέμα.

«Το κρανίο του δείχνει σημάδια από δάγκωμα, πιθανώς από ζώο. Τα οστά από μόνα τους δεν μας επιτρέπουν να καταλήξουμε στην αιτία του θανάτου του μικρού αγοριού», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι, στο στόχαστρο των ειδικών έχει μπει ο παππούς του άτυχου Εμίλ, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο παππούς του δυόμισι ετών αγοριού, Φιλίπ Β., κινησιοθεραπευτής στο επάγγελμα, έκοβε ξύλα έξω από το σπίτι του περίπου την ώρα που το παιδί εξαφανίστηκε. Ωστόσο, οι γαλλικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα καθώς, όπως επισημαίνουν, δεν μπορούν ακόμη να διευκρινίσουν τα αίτια του θανάτου του μικρού αγοριού.

Όπως επισημαίνει ο συνταγματάρχης Pierre-Yves Bardy, διοικητής Χωροφυλακής των Άλπεων Haute-Provence, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα ελέγχου στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα οστά του Εμίλ, με τους πεζοπόρους και τους κατοίκους να μην έχουν πρόσβαση. Με τον τρόπο αυτό, οι εμπειρογνώμονες θα μπορούν να κάνουν πιο εύκολα τη δουλειά τους.

Το Ινστιτούτο Εγκληματικών Ερευνών της Εθνικής Χωροφυλακής (IRCGN) βρίσκεται επίσης στην περιοχή κι έχει κινητοποιήσει «μια ομάδα πολύ υψηλής τεχνογνωσίας», επισημαίνει η εφημερίδα Le Parisien. Ωστόσο, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθιστούν δύσκολο το έργο των εμπειρογνωμόνων και των drones. Aπό την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Μπρουνό Φρεμόν, προσπαθεί να διευκρινίσει εάν η σορός του Εμίλ έχει μετακινηθεί από τρίτο πρόσωπο.

Σε δηλώσεις του στην γαλλική εφημερίδα, o ιατροδικαστής υποστηρίζει πως, «όταν η σορός βρίσκεται στο έδαφος σ' ένα συγκεκριμένο σημείο, επί εννέα μήνες, ο σκελετός παγώνει στη γη και αφήνει το σημάδι του. Αν έχει μετακινηθεί, δεν θα δούμε κάποιο αποτύπωμα στο έδαφος, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα ότι υπήρξε παρέμβαση από άγνωστο πρόσωπο».

Πηγή: protothema.gr