Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στιγμές τρόμου έζησαν οι σκιέρ που ανέβηκαν σε λιφτ χιονοδρομικού κέντρου στη βόρεια Ιταλία όταν θυελλώδεις άνεμοι άρχισαν να πλήττουν το σημείο, με αποτέλεσμα να προκαλείται φόβος για πτώση. 

Το χιονοδρομικό κέντρο Breuil Cervinia είχε κλείσει λόγω σφοδρών καιρικών συνθηκών, όμως η αγωνία άρχισε να κορυφώνεται για τους σκιέρ εκείνους που είχαν πάρει τα τελευταία λιφτ της επιστροφής στη βάση. Οι άνεμοι, που έπνεαν με ταχύτητα 100 χλμ./ώρα, δημιούργησαν αναταράξεις σε τουλάχιστον 12 λιφτ, προκαλώντας πανικό στους επιβαίνοντες όπως και καταστροφές.

«Δέκα καθίσματα καταστράφηκαν και αφαιρέθηκαν από τα λιφτ», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στην πλατφόρμα Χ.

Οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου διαβεβαίωσαν, πάντως, ότι ουδείς τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο Μπάρναμπι Ντάνινγκ, πεπειραμένος σκιέρ, είπε στο αμερικανικό δίκτυο ABC News ότι υπήρξαν κάποιες στιγμές που πίστεψε πως δεν θα καταφέρει να επιστρέψει με τη φίλη του Στέφανι, περιγράφοντας την τρομακτική εμπειρία το λιφτ, την περασμένη Πέμπτη.

«Δεν ήξερα ότι τα λιφτ μπορούν να περιστραφούν κατ’ αυτόν τον τρόπο», είπε. Ο ίδιος και η φίλη του είχαν παρατηρήσει μια σφοδρή επιδέινωση του καιρού ενώ κατέβαιναν με το λιφτ. Επρόκειτο για μια εφιαλτική διαδρομή που διήρκεσε 40 λεπτά.

«Ο άνεμος δυνάμωσε, δεν μπορούσαμε να δούμε μπροστά μας. Υπήρχαν στιγμές απόλυτου τρόμου. Ήταν σαν να ήμασταν σε πλυντήριο. Τιναζόμασταν πέρα-δώθε. Τρεις φορές κρεμόμουν στο κενό, δεν υπήρχε τίποτε από κάτω μου», περιέγραψε.

Σε ανακοίνωσή του το χιονοδρομικό κέντρο ανέφερε ότι «οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν ξαφνικά και απρόσμενα» και ότι απαγορεύτηκε «αμέσως» η πρόσβαση στα λιφτ.

Πηγή: protothema.gr