Τηλεόραση Ραδιόφωνο
o8g

Στην Κύπρο έφτασαν ακόμα δύο βάρκες χθες βράδυ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφεραν 68 μετανάστες. Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε δύο συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 67 είναι από τη Συρία και το ένα πρόσωπο από το Μπαγκλαντές.

Η πρώτη βάρκα ανακόπηκε γύρω στις 00:55 και σε αυτήν επέβαιναν 43 άνθρωποι, 25 άντρες, πέντε γυναίκες, έξι παιδιά και επτά ασυνόδευτοι.

Η ώρα 4 τα ξημερώματα οι μετανάστες μεταφέρθηκαν, σύμφωνα με τις Αρχές, με ασφάλεια στη Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Η δεύτερη βάρκα ανακόπηκε στις 02:30 και σε αυτήν επέβαιναν 25 μετανάστες. Πρόκειται για 16 άντρες, μία γυναίκα, δύο παιδιά και έξι ασυνόδευτοι.

Στις 04:40 οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Μαρίνα Αγίας Νάπας. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία καταγραφής των στοιχείων τους.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δυο προσώπων από τη Συρία, 26 και 52 ετών. Τα δυο πρόσωπα οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου το οποίο εξέδωσε διάταγμα 8ημερης κράτησης.

Τα δυο σκάφη φέρονται να απέπλευσαν από τον Λίβανο. Εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Χθες το απόγευμα, υπενθυμίζεται ότι σήμανε συναγερμός στην Λιμενική Αστυνομία και στο ΚΣΕΔ καθώς τρία πλοιάρια με 137 συνολικά μετανάστες έφτασαν ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Στη σύλληψη τριών προσώπων προχώρησαν οι αρχές για την χθεσινή μαζική άφιξη μεταναστών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτηση τους.

Με τις χθεσινές αφίξεις επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που εξέφρασαν οι αρχές για νέες αφίξεις μετά τα χθεσινά πέντε πλοιάρια.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει εκτάκτως συγκαλέσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας όπου κύριο θέμα συζήτησης θα είναι το Μεταναστευτικό. Το Συμβούλιο θα συνεδριάσει σήμερα στις 8.30μμ.