Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φεςσα

«Ο αγώνας της ΕΟΚΑ αποτέλεσε την κορύφωση των αγώνων του κυπριακού ελληνισμού και υπήρξε εφάμιλλος του 1821», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος στον χαιρετισμό του για τον εορτασμό της επετείου της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-’59, στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία», στη Λευκωσία.

Αναφερόμενος στη δημιουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι «μας δόθηκε μια ελλιπής ανεξαρτησία», προσθέτοντας ότι «δεν επιδείξαμε τις αρετές που έπρεπε για περιφρούρηση της ανεξαρτησίας μας».

«Είμαστε σήμερα αντιμέτωποι με πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις», ανέφερε εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος, υποδεικνύοντας ότι «χρειαζόμαστε να αναβαπτισθούμε στις αξίες της ελευθερίας, της ειρήνης και της δικαιοσύνης». Όπως είπε, αποτελεί χρέος μας να μην υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, αλλά και να μη συμβιβαστούμε με τα τετελεσμένα της τουρκικής κατοχής. «Να αποβάλουμε κάθε ιδιοτέλεια και προσωπικό συμφέρον και να εργαστούμε μαζί για την ελευθερία του τόπου μας», ανέφερε καταληκτικά.