Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δ

Με ούριο άνεμο συνεχίζουν το ταξίδι ζωής τα τρία πλοία που απέπλευσαν χθες το απόγευμα από το λιμάνι της Λάρνακας, με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο του Σχεδίου Αμάλθεια.

Το Open Arms, που σέρνει την φορτηγίδα Aris, το Jennifer και το Ledra Dynamics, αναμένεται να προσεγγίσουν τις ακτές του παλαιστινιακού θύλακα αύριο, νωρίτερα από το αναμενόμενο, για να παραδώσουν το πολύτιμο φορτίο τους, των περίπου τετρακόσιων τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας του λιμοκτονεί.

Open Arms - Πλατφόρμα X

«Τα τρόφιμα είναι αρκετά για να προετοιμαστούν περισσότερο από ένα εκατομμύριο γεύματα, τα οποία θα συμβάλουν στην ανακούφιση της απελπιστικής κατάστασης που αντιμετωπίζει ο άμαχος πληθυσμός της Γάζας, που χαρακτηρίζεται από πείνα και ανησυχητικά επίπεδα υποσιτισμού.»

Τα φορτία περιλαμβάνουν ρύζι, ζυμαρικά, αλεύρι, όσπρια, κονσερβοποιημένα λαχανικά και πρωτεΐνες.

Την πορεία των πλοίων παρακολουθούν στενά και οι δυνάμεις του Ισραήλ.

Η «γραμμή ζωής» Λάρνακας-Γάζας παραμένει ανοιχτή, με τις αρχές της Δημοκρατίας να εργάζονται ήδη για την επόμενη αποστολή βοήθειας.

Οι εργασίες των αμερικανικών δυνάμεων για την κατασκευή προβλήτας στα ανοιχτά του θύλακα συνεχίζονται πυρετωδώς και ενδέχεται εντός Απριλίου να ολοκληρωθούν. Γεγονός που θα επιτρέψει την πλήρη ανάπτυξη του Σχεδίου Αμάλθεια.

Τουρκικά παίγνια...

Η Άγκυρα που κατά τα άλλα κόπτεται για τον παλαιστινιακό λαό, επιχείρησε με κάθε τρόπο και μέσο να καταπνίξει την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αποκαλύφθηκε προ ημερών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών έθεσε ζήτημα Αμάλθεια στον αμερικανό ομόλογό του, ζητώντας όπως η Ουάσινγκτον αποτρέψει την υλοποίηση του Σχεδίου.  

Ενώ επιχείρησε με ψεύδη περί μεταφοράς όπλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου, να γκρεμίσει τα θεμέλια των σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τα αραβικά κράτη.

Η απάντηση στα τουρκικά παίγνια, δόθηκε με την στήριξη του Αμάλθεια από σύσσωμη την διεθνή κοινότητα, που θεωρείται, συν τοις άλλοις, και διπλωματική νίκη για την Κύπρο.