Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Με δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες σημαδεύτηκε η ψηφοφορία για τις τοπικές εκλογές στην Τουρκία, την Κυριακή.

Το πρωί, ενώ η ψηφοφορία ήταν σε εξέλιξη, ο πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου Αχμέτ Γενέρ δήλωσε ότι η διαδικασία συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, ωστόσο λίγο αργότερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τα πρώτα επεισόδια.

Σε συνοικία της Προύσας, ένας ψηφοφόρος έχασε τη ζωή του αφού πυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο από τους γιους του θείου του επειδή υποστήριξε υποψήφιο κοινοτάρχη που δεν ήταν συγγενής του. 

Και στο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας ξέσπασε συμπλοκή με πέτρες και ξύλα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του και 11 να τραυματιστούν.

Ένταση προκλήθηκε και σε συνοικίες της Σανλιούρφα. Ξυλοκοπήθηκε δικηγόρος επειδή υπέβαλε ένσταση σε ψηφοφόρο.

Σε άλλο περιστατικό στη Σανλιούρφα ξέσπασε καβγάς μεταξύ υποστηρικτών του ισλαμικού κόμματος Νέα Ευημερία, του κυβερνώντος ΑΚΡ και του φιλοκουρδικού DEM, που εξελίχθηκε σε συμπλοκή με αποτέλεσμα να τραυματιστούν με όπλο 15 άτομα.

Στο μεταξύ έξω από τα εκλογικά κέντρα είχαν σχηματιστεί μεγάλες ουρές προκαλώντας συμφόρηση. Κι αυτό γιατί οι ψηφοφόροι δυσκολεύονταν να διπλώσουν 4 ψηφοδέλτια και να τα τοποθετήσουν όλα σε ένα φάκελο.

Το Haber δημοσίευσε βίντεο που δείχνει πετροπόλεμο μεταξύ υποστηρικτών διαφορετικών υποψηφίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ