Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αμαλθεια

Παραμένει ο προγραμματισμός για αναχώρηση για τη Γάζα, για το τέλος της εβδομάδας του δεύτερου πλοίου, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι Λάρνακας, πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το πλοίο Jennifer, το οποίο θα είναι το δεύτερο πλοίο που θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, στο πλαίσιο του Σχεδίου Αμάλθεια, αναμένεται να αναχωρήσει για τον προορισμό του προς το τέλος της εβδομάδας, και, κατά πάσα πιθανότητα, το Σάββατο.

Το ταξίδι του Jennifer θα διαρκέσει περίπου τρεις ημέρες, καθώς θα μεταφέρει και την πλατφόρμα την οποία είχε μεταφέρει και το πλοίο Open Arms μαζί του στη Γάζα. Επίσης, αναμένεται ότι το πλοίο Open Arms αλλά και ένα βοηθητικό σκάφος θα συνοδεύσουν το Jennifer, για τη μεταφορά εξοπλισμού.

Σκοπός είναι να μείνει στη Γάζα η πλατφόρμα, την οποία έφερε πίσω στη Λάρνακα το Open Arms για κάποιες επισκευές, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας ότι, έτσι, τα επόμενα ταξίδια πλοίων στη Γάζα θα διαρκούν λιγότερο.

Και τα δύο πλοία, το Open Arms, το οποίο πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέσω του λιμανιού Λάρνακας πριν περίπου δύο εβδοάδες, και το Jennifer, είναι μέρος των αποστολών που διοργανώνει η μη-κυβερνητική οργάνωση, World Central Kitchen.