Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Φύλλο και φτερό κάνουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ οι ανακριτικές αρχές, μετά την εξασφάλιση από το Δικαστήριο διατάγματος αποκάλυψης τραπεζικών λογαριασμών.

Οι ανακριτές της Αστυνομίας θα θέσουν υπό το μικροσκόπιό τους όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν στο όνομα τους οι μοναχοί της συγκεκριμένης μονής, ενώ έρευνες διεξάγονται παράλληλα από το Τμήμα Κτηματολογίου και το Τμήμα Φορολογίας για το εάν έχουν στην κατοχή τους ακίνητα και εάν κατέβαλλαν φόρους στο κράτος. Καθώς και οι Κοινωνικές Ασφαλίσεις, για να διαπιστωθεί εάν καταβάλλονταν  οποιαδήποτε ποσά ως ασφάλιση.

Αρετή Δημοσθένους – Κανονολόγος

«Οι μοναχοί ορκίζονται παρθενία, ακτημοσύνη και υπακοή οπότε δεν μπορούν να έχουν λογαριασμούς εκτός αν τους δώσει άδεια η Μητρόπολη».

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι έρευνες των ανακριτών της Αστυνομίας αναφορικά με τις καταγγελίες που έχουν ενώπιον τους για το ιερό σκάνδαλο που συνταράσσει Εκκλησία και την κοινή γνώμη.

Αστυνομικοί κύκλοι ανέφεραν στον ΑΝΤ1 ότι η διερεύνηση των τριών διαφορετικών υποθέσεων είναι χρονοβόρα, λόγω της εμπλοκής διαφόρων κλιμακίων, όπως η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος

Πονοκέφαλος

Προβληματισμοί εγείρονται και όσον αφορά τους εράνους που γίνονται, με αφορμή το μεγάλο χρηματικό ποσό που εντοπίστηκε σε χρηματοκιβώτιο που παρελήφθη από την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ και μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Ταμασσού.

Αρετή Δημοσθένους – Κανονολόγος

«Πρέπει να εγγραφούν επικερδείς επιχειρήσεις όπου θέλουν να πωλούν πράγματα και να είναι με νόμιμο τρόπο πράγματος οι επιχειρήσεις της Εκκλησίας»

Επισημαίνεται ότι σχετική πρόταση νόμου που τροποποιεί τη διεξαγωγή εράνων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, καταχώρισε η Βουλεύτρια του Δημοκρατικού Συναγερμού, Φωτεινή Τσιρίδου.