Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γιατρός

Νέα καταγγελία σε βάρος ιατρών διερευνούν οι αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερο στην καταγγελία προέβη ο δικηγόρος γυναίκας η οποία είχε υποβληθεί σε επέμβαση τον Αύγουστο του 2022 σε ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Λάρνακα. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα, στο  ΓΕΣΥ είχε δηλωθεί ότι η πελάτισσά του είχε υποβληθεί σε εγχείριση σπονδυλοδεσίας. Αυτό, σύμφωνα με τον δικηγόρο δεν ισχύει αφού η πελάτισσά του υποβλήθηκε σε ανεπιτυχή χειρουργική επέμβαση δισκεκτομής. Κάτι που όπως αναφέρει μπορεί να αποδείξει αφού υπάρχουν σχετικές διαγνωστικές εξετάσεις, τις οποίες υποβλήθηκε η παραπονούμενη, μετά το αποτυχημένο χειρουργείο.

Πρόκειται για ιατρούς οι οποίοι είχαν απασχολήσει και άλλες φορές τον ΟΑΥ και τις αρχές

Πρόκειται για τον ιατρό, ο οποίος ενώ ήταν εκτός ΓΕΣΥ, εξέταζε και χειρουργούσε εντός συστήματος στο όνομα του γιου του. Και σε αυτή την περίπτωση η ασθενής καταγγέλει ότι υποβλήθηκε στην επέμβαση από τον πατέρα ιατρό, ο οποίος ήταν έκτος ΓεΣΥ, ωστόσο, η χειρουργική επέμβαση δηλώθηκε από τον γιο του. Ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι θύματα των δύο γιατρών έχουν πέσει άλλοι δύο πελάτες του και θα προβεί τις επόμενες ημέρες σε νέες καταγγελίες.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. 

Η παραπονούμενη ασθενής μιλά στον ΑΝΤ1

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε η παραπονούμενη ασθενής η οποία παρέθεσε τα γεγονότα της υπόθεσης ενώ ανέφερε πως ανακάλυψε ότι έπεσε θύμα απάτης.

«Είχα χειρουργηθεί τον Αύγουστο του 2022 σε κλινική στη Λάρνακα με τον εν λόγω γιατρό, μου είχε πει ότι θα μου κάνει μεταμόσχευση δύο δίσκων και σπονδυλοδεσία μου έχει γίνει η μεταμόσχευση των δύο δίσκων η σπονδυλοδεσία δεν έχει γίνει ποτέ, αυτό το έμαθα μετά από 4-5 μήνες, η επέμβαση είχε χρεωθεί στον γιό του και όχι στον ίδιο.».

Σύμφωνα με την ίδια «μετά από περίπου 1-2 μήνες μετά από την επέμβαση μου επανήλθαν οι πόνοι μου και ο γιατρός μου χορηγούσε κορτιζόνη, μετά όταν έγιναν οι καταγγελίες στο ΓεΣΥ επικοινώνησε η Αστυνομία μαζί μου και αποφάσισα να πάω σε άλλο γιατρό και εκεί ανακαλύψαμε ότι δεν υπήρχε σπονδυλοδεσία.».

Καταλήγοντας η ασθενής σημείωσε πως «δυστυχώς είναι μόνιμο το πρόβλημα και πάω για σπονδυλοδεσία.»

ΟΑΥ: «Με τον ένα γιατρό η συνεργασία με τον οργανισμό έχει τερματιστεί»

Με φόντο την υπόθεση φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» η Διευθύντρια ΟΑΥ, Μαρία Κυθραιώτου η οποία όπως σημείωσε με τον ένα εμπλεκόμενο γιατρό η συνεργασία με τον οργανισμό έχει τερματιστεί. Όπως ανέφερε ο άλλος γιατρός έχει υπό αναστολή και δεν παρέχει υπηρεσίες ενώ σημείωσε ότι αναμένεται η εξέλιξη της υπόθεσης από την Αστυνομία.

«Σχετική ενημέρωση από το δικηγόρο είχαμε και εμείς, διαπιστώσαμε ότι αφορά υπόθεση που ο οργανισμός εδώ και ενάμιση δύο χρόνια έχει εντοπίσει και αφορά δύο γιατρούς. Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι η Αστυνομία  έχει εντοπίσει τον γιατρό».

Τρέχουν και άλλες παρόμοιες υποθέσεις

Την ίδια ώρα η κ. Κυθραιώτου επισήμανε ότι υπάρχουν και άλλες παρόμοιας φύσεως υποθέσεις ενώπιον του οργανισμού.

«Έχουμε αρκετές υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται στη διαδικασία να ολοκληρωθούν και καινούριες που παίρνουν το δρόμο τους. Πέραν των 20 γιατροί έχουν διαγραφεί από το σύστημα».

Καταλήγοντας η κ. Κυθραιώτου κάλεσε τους πολίτες στην περίπτωση που εντοπίσουν κάτι λεπτό να το αναφέρουν.