Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κθυ

Με δοξολογία, παρελάσεις και θέατρο θα τιμήσει και φέτος η κοινότητα του Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας την επέτειο του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59. Ξεχωρίζει το αφιέρωμα στον μικρότερο ήρωα της ΕΟΚΑ, Δημητράκη Δημητριάδη.

Οι εορτασμοί θα ξεκινήσουν με εωθινό στις 6:00 το πρωί της 1ης Απριλίου στο Μνημείο Ηρώων της κοινότητας με έπαρση της σημαίας υπό τους ήχους των τυμπάνων της μπάντας του χωριού.

Ακολούθως στις 9:30 το πρωί θα ξεκινήσει η παρέλαση στην οποία θα συμμετέχουν νέοι και μαθητές της κοινότητας, από τα Εθνικόφρονα Σωματεία με προορισμό τον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου. Στις 10:00 θα ξεκινήσει η Πανηγυρική Δοξολογία.  Στις 10:30 θα ακολουθήσει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 19:00 το βράδυ της ίδιας μέρας όπου θα γίνει υποδοχή της φλόγας στο μνημείο ηρώων. Τη φλόγα θα μεταφέρουν δρομείς από τον τάφο του μικρότερου ήρωα της ΕΟΚΑ Δημητράκη Δημητριάδη που βρίσκεται στην Λάρνακα.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με χορούς σε χορογραφίες Μάριου Πατσιά και συμμετέχουν τα παιδιά των χορευτικών ομάδων της κοινότητας. Καθώς το θεατρικό «Ο πιο μικρότερος από όλους» της Βασιλικής Φωτίου σε σκηνοθεσία και μερική διασκευή Μιχάλη Θεοχάρους.

Την ενδυματολογία και το φροντιστήριο ανέλαβε η Ιωάννα Χρυσάνθου, τα σκηνικά οι Θεόδωρος Αντρέου και Χρίστος Φλοκκάς και το μακιγιάζ Φρόσω Θεοχάρους. Την γενική επιμέλεια των εκδηλώσεων έχει ο Πρόεδρος του «Λαογραφικού Όμιλου Πεντάσχοινος» Ματθαίος Γιασουμή.

Το θεατρικό είναι αφιερωμένο στον 7χρονο ήρωα Δημητράκη Δημητριάδη, και σε αυτό θα συμμετέχουν εθελοντικά ερασιτέχνες ηθοποιοί μέλη της κοινότητας. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Παναγιώτης Μόρφου, Παναγιώτα Στεφάνου Θεοχάρους, Γιάννης Κουλέρμου και Σταύρος Ξενοφώντος.

Στη θεατρική παράσταση θα παραστούν ο αδελφός του ήρωα καθώς και άλλα μέλη της οικογένειας του.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: